Superliga puna briga

I crnogorske legende među protivnicima Superlige

"Zašto ste kupovali nogometaše za 50, 60 ili 100 milijuna eura? Sad želite da se vadite i uzmete sve pare sebi. Ne za nogomet već da vratite svoje dugove", kazao je bez dlake na jeziku Dejan Savićević.
Sport / Nogomet | 21. 04. 2021. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vijesti.me / Predrag MIjatović i Dejan Savićević

Skoro da nema uglednog čovjeka u svjetskom nogometu koji je podržao ideju Europske Superlige. A brojni su oni koji su ustali protiv.

Među njima su i dvije najveće legende crnogorskog nogometa Dejan Savićević i Predrag Mijatović. Nekadašnje zvijezde Milana i Reala su zadovoljne što je megalomanski projekt Florentina Pereza i Andree Agnellija propao.

Slavni Dejan Savićević je poslije sastanka u UEFA- i imao kratku poruku za one koji su htjeli oteti nogomet za sebe.

"Čitao sam članak u kojem Florentino Perez kaže da je više novaca za njih, više novaca i za sve ostale. Ja mislim da je to pogrešan pristup. Gledajući koliko su zaduženi klubovi, naprimer Milan koji duguje 100-200 milijuna eura, ili drugi klubovi s dugovima od 600, 800 ili 900 milijuna, pitam se što oni to rade? Zašto ste kupovali nogometaše za 50, 60 ili 100 milijuna eura? Sad želite da se vadite i uzmete sve pare sebi. Ne za nogomet već da vratite svoje dugove", kazao je bez dlake na jeziku Dejan Savićević.

I njegov sunarodnik Peđa Mijatović je sretan što je Superliga propala.

"Ovo je velika pobjeda UEFA-e, pobjeda nogometa, jer nogomet pripada svima. Ta ideja je postojala već desetak godina jer su veliki razmišljali samo o sebi, zaboravljajući druge klubove koji su jako važni da bi nogomet bio ono što jest, pristupačan svima i da svi kroz natjecanje jednog dana mogu uraditi nešto veliko", izjavio je Mijatović, prenosi Germanijak.hr.

Pohvalio je klubove koji su odbili pozivnice Superlige.

"Takav stav Bayerna i PSG-a je bio iznenađenje za ovih 12 klubova, koji nisu na pravi način procijenili kakva će biti reakcija navijača i nogometnog svijeta. Bili su malo zatečeni, jer to nisu očekivali".

Mijatović je nogometna legenda Reala, a kasnije je bio i njegov direktor pa dobro zna kako stvari tamo funkcioniraju.

"Sve se naravno vrti oko novca. Ako govorimo konkretno o Realu, klub nema vlasnika, već su to navijači, odnosno članovi kluba. Real nije u stanju zatvoriti budžet, a to je problem koji se javljao i prethodnih godina. Zato su procijenili da treba napraviti natjecanje koje će njima donijeti benificije zaboravivši osnovnu stvar. A to je da nogomet ne pripada samo velikim klubovima", kazao je Mijatović.

Kopirati
Drag cursor here to close