Trajala k'o djetetu balon

Raspada se Superliga

Engleski klubovi traže izlaz, navijači su na ulicama, a Vragovi su ostali bez izvršnog direktora
Sport / Nogomet | 20. 04. 2021. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski mediji javljaju vijest da londonski Chelsea priprema dokumentaciju da se povuče iz europske Superlige, javlja N1.

Inače, navijači londonskih Plavaca blokirali prilaz Stamford Bridgeu uoči utakmice između Chelsea i Brightona.

Fanovi, njih oko 1.000, prosvjeduje zbog toga što je njihov voljeni klub jedan od 12 „grešnika“ koju su odlučili da se „odmetnu“ i formiraju "zatvorenu" Superligu Europe.

I dok su mediji slali slike i snimke ispred Stamford Bridgea, na kojima se vidi kako legendarni golman Chelseaja Peter Čeh pokušava da odobrovolji navijače i moli ih da omoguće klupskom autobusu da doveze nogometaše do stadiona, stiže vijest:

''Chelsea priprema dokumentaciju kojom će zahtjevati istupanje iz europske Superlige'', je tekst koji je upravo objavio BBC i svi ostali vodeći britanski mediji.

Ovo je nakon negativnih komentara Jurgena Kloppa i Pepa Guardiole o Superligi, prvi konkretan potez protiv europskih superligaša, prenosi N1.

Liverpoolov kapetan Jordan Henderson stao je na stranu navijača objavom na Instagramu, a istu objavu podijelila je većina njegovih suigrača.

"Ne sviđa nam se i ne želimo da do Superlige dođe. To je stav svih nas. Naša posvećenost ovom klubu i njegovim navijačima je bezrezervna. You'll never walk alone", napisao je Henderson.

Ovaj tjedan će navijačka skupina Spion Kop 1906 ukloniti svoje zastave i transparente s tribine Kop uoči sljedeće utakmice s Newcastleom. "Smatramo da više ne možemo pružiti podršku klubu koji financijsku pohlepu stavlja iznad integriteta igre", objavio je Spion Kop.

Udruga Liverpoolovih navijača Spirit of Shankly nazvala je planove Superlige, koji su se u nedjelju popodne pojavili u The Timesu, "sramotnima" te dodala kako je "zaprepaštena" vijestima da je u to uključen i njihov klub.

"FSG je ignorirao navijače zbog neumorne i pohlepne potrage za novcem. Nogomet je naš, a ne njihov. Naš nogometni klub je naš, a ne njihov", napisao je Spirit of Shankly.

Ovo je važna stvar. Riječ je o najstrastvenijim i najvjernijim nogometnim navijačima, o ljudima koji svoj život i plaće posvećuju svom klubu, koji prate Liverpool širom svijeta, a sram zbog onoga čemu svjedoče doveo ih je do očaja.

Podsjetimo i engleski nogometni velikan Manchester City priprema se povući iz Superlige.

Nakon što je City objavio da se povlači iz Superlige, oglasio se Uefin predsjednik Aleksander Čeferin.

"Presretan sam što se City vraća u našu nogometnu obitelj. Pokazali su mudrost i inteligenciju i poslušali su glas svojih navijača koji su sačuvali sve ono što nogomet predstavlja. Kao što sam rekao na Uefinom kongresu, treba imati hrabrosti priznati pogrešku, a ja nikad nisam sumnjao da je City to sposoban. Taj klub daje našem sportu veliku vrijednost i presretan sam što ćemo nastaviti suradnju", rekao je Slovenac.

Španjolski mediji navode kako se na "izlaz" pripremaju i Barcelona i Atletico Madrid, dok je izvršni direktor Manchester Uniteda Ed Woodward dao ostavku zbog negativnih reakcija na projekt Superliga.

Kopirati
Drag cursor here to close