Zvijezda Reala

Hvalospjevi za Bellinghama: Zauzima teren kao Di Stéfano, kreće se kao Zidane

"Ima kamen na nozi", kaže Ancelotti.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska Marca puna je hvalospjeva prema najvećem ljetnom pojačanju Real Madrida, Judeu Bellinghamu, nakon nove sjajne partije mladog Engleza u 3:2 pobjedi Reala nad Napolijem na gostovanju u Italiji.

"Bellingham je sam dao gol kao Maradona krenuvši s centra. Englez ima sve, njemu odgovaraju sve usporedbe. On zauzima teren kao Di Stéfano i kreće se kao Zidane. Zvijezda sezone i vjerojatno najbolji nogometaš svijeta danas", piše u Marcinom tekstu nakon utakmice.

Osim Bellinghama, odličnu partiju pružio je i iskusni Nijemac Toni Kroos. Veznjak je gospodario terenom, diktirao tempom igre Madriđana, ubrzavao i usporavao igru koliko je bilo potrebno, prenosi Sportske novosti

Uz to, imao je očekivano visok postotak točnih dodavanja (96%) i zaključak govori kako on mora biti - neprikosnoveni starter, navode Španjolci.

Još jedan zaključak dolazi iz usporedbe koliko je igra Reala bolja kada je na terenu Vinicius Jr.

"Postoji Madrid bez Viniciusa i puno bolji s Viniciusom. Ako je bilo ikakvih dvojbi, ozljeda Brazilca još je jednom pokazala da se radi o igraču koji radi razliku. Jer on je više-manje u pravu, a sve manje promašuje, on je čekić, teškaš koji iscrpljuje svoje braniče suočavajući se uvijek iznova s njima. Neukrotivi nogometaš koji stvara čak deset opasnih situacija po utakmici. A tu je i njegova zastrašujuća moć. Jer njegovi suparnici Viniciusa već vide kao jednog od najboljih nogometaša na svijetu", nastavljaju.

Za kraj, svoj komadić pohvale dobio je i Fede Valverde, čiji je topovski udarac za 3:2 pripisan kao autogol Mereta.

"Valverdeov udarac na Maradoninom terenu jedan je od najnasilnijih koji su viđeni posljednjih godina".

"Ima kamen na nozi", kaže Ancelotti.

"Eto, u Napulju je izašao da svira rock", zaključuju.

Kopirati
Drag cursor here to close