Bundesliga

HSV pobjedom protiv Schalkea produžio nadu

Hamburg sada ima 22 boda, pet manje od pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije, te sedam bodova manje od mjesta koje osigurava ostanak u elitnom društvu.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši HSV-a produžili su nadu u prvoligaški spas nakon što su u susretu 29. kola njemačkog prvenstva pobijedili Schalke 3-2.

Hamburg sada ima 22 boda, pet manje od pozicije koja vodi u dodatne kvalifikacije, te sedam bodova manje od mjesta koje osigurava ostanak u elitnom društvu. Do kraja sezone još je pet kola.

HSV je odigrao odličnu utakmicu i posve zasluženo je pobijedio goste iz Gelsenkirchena premda je Schalke poveo u 9. minuti golom Nalda. Izjednačio je Filip Kostić u 17. minuti, a Lewis Holtby je doveo HSV u vodstvo u 52. minuti. Na 2-2 je postavio Guido Burgstaller u 63. minuti, no Aaron Hunt je sedam minuta prije kraja donio radost domaćim navijačima. Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca nije nastupio za Schalke, piše Hina.

Kolo je obilježila gostujuća pobjeda Bayerna protiv Augsburga 4-1 kojom je bavarski sastav osigurao 28. naslov njemačkog prvaka.

Augsburg je poveo u 18. minuti nakon autogola Niklasa Sulea, no Bayern je do kraja poluvremena okrenuo rezultat, a potom u nastavku zabio još dva gola za uvjerljivu pobjedu. Strijelci su bili Corentin Tolisso (32), James Rodriguez (38), Arjen Robben (62) i Sandro Wagner (87).

Bayernu je to bila šesta uzastopna titula što je najduži niz u povijesti tog kluba, a Bavarci ove sezone mogu osvojiti dva trofeja. U Ligi prvaka su na korak do polufinala nakon što su u prvom susretu četvrtfinala na gostovanju pobijedili Sevillu 2-1, a očekuje ih i polufinale njemačkog Kupa u kojem će igrati protiv Bayer Leverkusena, piše Hina.

U nedjelju se sastaju Borussia Dortmund i Stuttgart, te Eintracht Frankfurt i Hoffenheim, a kolo u ponedjeljak zatvaraju RB Leipzig i Bayer Leverkusen.

Bayern vodi s nedostižna 72 boda, Schalke na drugom mjestu ima 52 boda, Borussija Dortmund je treća sa 48 bodova, a zatim slijede Leipzig (46), Leverkusen (45) i Eintracht (45).

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close