Oprostio se

VIDEO | Jakirović: Do nekog drugog viđenja Zrinjski će ostati život i više od toga

Sport / Nogomet | 29. 11. 2022. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Sergej Jakirović

Nakon što je, sada već službeno, bivši trener Zrinjskog napustio klub, Sergej Jakirović objavio je video prilog u kojem se oprašta od kluba i njegovih navijača.

Inače, video u kojem se sada već bivši trener Zrinjskog obratio navijačima nije više dostupan na Televiziji SUM.

Dodajmo i kako se sam HŠK Zrinjski još uvijek nije službeno očitovao oko odlaska prvog čovjeka struke, tako da je sve vezano uz odlazak Jakirovića javnost do sad saznala isključivo od medija.

''Dragi navijači Zrinjskog, dragi prijatelji, ovim putem vas posljednji put pozdravljam kao trener HŠK Zrinjski. Nikada u ove dvije godine nisam pomislio da će biti ovoliko teško oprostiti se od vas. Kada sam došao rekao sam da sam svjestan što predstavlja Zrinjski i njegova slavna prošlost''.

Dodaje kako je ''najviše topline osjetio u ljubavi navijača prema Zrinjskom u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, u Moldaviji, Kazahstanu, Slovačkoj i Bratislavi, a u ove dvije godine zajedno smo napisali povijest jer zajedno smo to prolazili kao jedan''.

''U Mostaru sam doživio ono što svaki trener sanja, ali i puno važnije jer sam doživio ljubav navijača jer me zauvijek učinila jednim od vas i zato mi nije lako kazati ove riječi'', kazao je.

''Moj put se nastavlja negdje drugdje, u životu i sportu postoje prirodni ciklusi i vrijeme za nove priče. Došao sam do kraja boravka u našem Mostaru. Nadam se da ćete pronaći mjesta u svojim srcima i razumjeti moju odluku. Zrinjski je institucija i nema sumnje da će budućnost kluba biti blistava. Svatko, od čistačice do trenera žive Zrinjski i hvala svima što su radili da moj stožer i ja imamo najbolje uvjete za stvaranje povijesti''.

''Odlazim iz Mostara definiran Zrinjskim i taj duh me neće napustiti dok sam živ. I upravo zato znam da ovo nije zbogom. Do nekog drugog viđenja, Zrinjski će ostati život i više od toga'', zaključio je Jakirović.

Odlazak stratega prvaka BiH u nogometu najavljivao se mjesecima.

S mostarskim klubom Sergej Jakirović je prošle sezone osvojio prvenstvo BiH, a na prvome mjestu se nalazi ova momčad i nakon jesenskog dijela. Imao je potpisan ugovor do sredine 2024. godine.

Po medijskim navodima on preuzima kormilo HNK Rijeke koja se nakon polusezone nalazi na osmome mjestu ljestvice Hrvatske nogometne lige. Tako će u ponedjeljak 5. prosinca pod vodstvom novog trenera ući u pripreme za proljetni dio sezone.

Jakirović je i kao igrač nastupao za momčad s Rujevice.

Kao novi trener mostarskog kluba koji je osam puta osvajao prvenstvo BiH spominje se 49-godišnji Vinkovčanin Krunoslav Rendulić.

Rendulić je do sada trenirao Istru 1961, Šibenik i Goricu, a kao igrač nastupao za Osijek, Hajduk, Rijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close