Plemići na okupu

HŠK Zrinjski počeo s treninzima: Držimo poziciju koja nas vodi u Europu

''Zrinjski je uvjerljivo najuspješniji bh. klub, držimo i u ovom trenutku poziciju koja vodi do Europe, tako da nam je apsolutno svejedno hoće li se sezona prekinuti ili će se nastaviti”, izjavio je Žižović.
Sport / Nogomet | 19. 05. 2020. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši HŠK Zrinjski pononvo su u pogonu. Nakon više od dva mjeseca takozvanog online rada, igrači na koje u ovom trenutku računa stručni stožer , okupili su se na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u Mostaru i odradili prvi trening, nakon što su dan ranije testovi pokazali da su svi negativni na koronavirus.

Šef stručnog stožera Mladen Žižović izjavio je da će tijekom prvog tjedna rada naglasak biti na aerobnom dijelu.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski počeo s treninzima

“Pokušat ćemo aktivirati tim. Čekamo odluku nadležnih o eventualnom nastavku ili prekidu sezone, a naš stav po tom pitanju je jasan i ponovljen najmanje deset puta. Što god da bude, nama je dalje raditi. Vidjet ćemo za kad su planirane pripreme za sljedeću sezonu, a kada bismo eventualno igrali europske mečeve. Zrinjski je uvjerljivo najuspješniji bh. klub, držimo i u ovom trenutku poziciju koja vodi do Europe, tako da nam je apsolutno svejedno hoće li se sezona prekinuti ili će se nastaviti”, izjavio je Žižović za Anadoliju.

Kondicijski trener Stjepan Likić podsjetio je da su igrači cijelo vrijeme radili kod kuće, ”onoliko koliko je bilo moguće”.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski počeo s treninzima

Siguran je, ističe, da su svi na današnji trening došli u dobroj formi.

“Spremni smo za nastavak. Naš zadatak je da budemo spremni, a ostale odluke nisu naš posao. Teško je raditi ako ne znaš hoće li biti nastavka ili ne, tako da se nadamo da će odluka uskoro biti objelodanjena”, naveo je Likić.

Online metodu rada pohvalio je i nogometaš Nemanja Bilbija.

Foto: Bljesak.info / HŠK Zrinjski počeo s treninzima

“Nakon dva mjeseca odsustva i rada individualno ili u manjim grupama, sretni smo što smo ponovno tu. Iščekujemo odluku da li nastavljamo sezonu, ali smo spremni i iskreno jedva čekam povratak u puni trenažni proces”, rekao je Bilbija.

Zrinjski poslije 22 odigrana kola u Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno do prekida prvenstva uzrokovanog pandemijom koronavirusa, na ljestvici zauzima treću poziciju, a izborio je i plasman u polufinale Kupa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close