Nogomet u doba korone

Zrinjski i Velež: Svi čekamo neku odluku o tome kako će se dalje odvijati sezona

Igrači i treneri bi naravno da se igra, ali su isto tako svjesni situacije i okruženja. Jednako tako znaju da će bez obzira kada se nastavi liga (ako se nastavi), biti jako teško vratiti se u pravi ritam.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2020. u 07:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg - Zrinjski i Željezničar - Tuzla City posljednje su dvije utakmice odigrane na terenima Premijer lige BiH. Bio je 8. ožujak i momčadi su se polako pripremale za početak trećeg kruga.

Međutim već tada, nakon odigranih utakmica se počelo špekulirati, što će biti, hoće li se prvenstvo nastaviti. Za početak se pričalo o susretima dva kola bez gledatelja, a onda je sve stalo.

Jedan tjedan, drugi, treći, uskoro će prvi mjesec bez nogometa. Termini početka se prolongiraju, nitko sa sigurnošću ne može reći što će se dogoditi.

Trenerima, ali i igračima sasvim sigurno nije lako. Treba ostati u ritmu, treba ostati "čvrst"  u glavi. Uglavnom se radi po nekom individualnom programu, trenerima se nude video materijali, ali daleko je to od onog pravog, ozbiljnog treninga.

Igrači i treneri bi naravno da se igra, ali su isto tako svjesni situacije i okruženja. Jednako tako znaju da će bez obzira kada se nastavi liga (ako se nastavi), biti jako teško vratiti se u pravi ritam.

''Naravno da svi nekako čekamo taj nastavak prvenstva, nekako smo treninge pomjerali za dva, tri dana, nažalost situacija se pogoršavala i sada smo tu gdje jesmo. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji, zdravlje svih nas je najvažnije. Što će biti dalje, kako će se stvari razvijati teško je nešto reći u ovom trenutku, svi čekamo neku odluku o tome kako će se dalje odvijati sezona.

Tek tada kada budemo imali neke informacije onda ćemo moći nešto planirati, za sada uglavnom kondicijski treneri imaju taj on line način komunikacije s igračima, oni su ti koji u ovoj izolaciji pronalaze najbolje načine za treninge. Svi znamo koliko nam je potrebno kako bi se momčad optimalno pripremila, ali u ovakvoj situaciji to će biti nešto drugačiji način priprema'', reći će Mladen Žižović, prvi čovjek na klupi Zrinjskog.

Njegov kolega na drugoj strani, Feđa Dudić strateg Veleža.

''Ja kao igrač nisam imao problema s povredama, pa nikada nisam bio u nekoj ovakvoj situaciji, na nekoj pauzi koja traje mjesec dana. Međutim, u ovakvoj situaciju smo nemoćni. Igrači rade, treniraju individualno, ali kako i oni tako i mi treneri smo svjesni da to nije ono pravo, bez obzira na njihovu volju, želju.

Igrači rade po tom posebnom programu kondicijskih trenera, kasnije ja kao trener dobijem video materijale.

Nekako smo nadali da će ta prvenstvo biti nastavljeno u onom prvom trenutku, međutim vidimo kako se stvari razvijaju. Neće biti nimalo lako se vratiti u neki normalni ritam, ali opet u ovom trenutku svi razmišljamo o samo jednom, kako se izvući, kako proći ovaj težak period'', kaže Dudić.

Zanimljivo, pored on obaveza prema svojim momčadima, obojica trenera, Dudić i Žižović nešto više vremena provode "on line" s obzirom na to da su obojica polaznici  četvrtog semestra UEFA PRO seminara centar za edukaciju trenera NS/FS Bosne i Hercegovine.

Ovoj skupini je preostalo da završi još jedan semestar edukacije, nakon čega će ići na stažiranje u klubove liga "petice" i pripremati svoj diplomski rad, kao i završni ispit prije stjecanja zvanja UEFA PRO trenera.

 Praktični dio nastave će početi kroz redovne seminare, čim se za to steknu uvjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close