Službeno priopćenje

HŠK Zrinjski: Ogorčeni suđenjem i realizacijom TV prijenosa

HŠK Zrinjski dosad se držao po strani kada su u pitanju "žalbe" na sve češće nepravilnosti u Premijer ligi, ali nakon utakmice kod Borca i oni su se očitovali.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2021. u 15:57 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski uputio je službeno priopćenje u kojem izražava "ogorčenost i razočaranost" nakon derbija 30. kola i poraza od Borca (1:2). U Zrinjskom su bili ogorčeni suđenjem Luke Bilbije iz obližnjeg Prijedora, pa je nakon utakmice trener Sergej Jakirović odbio bilo što komentirati.

Dan nakon utakmice Zrinjski se pridružio većem broju premijerligaša koji dovode u pitanje regularnost ovosezonskog prvenstva.

"HŠK Zrinjski odavno je zauzeo stav kako uzroke poraza i nezadovoljavajućih rezultata uvijek moramo tražiti u vlastitim redovima, a iako se takvog stava neupitno držimo i nakon utakmice 30. kola m:tel Premijer lige FK Borac – HŠK Zrinjski (2:1), naš klub svejedno želi izraziti veliku razočaranost nakon navedene utakmice.

Iz tog razloga HŠK Zrinjski niti u ovom reagiranju ne želi uzroke poraza tražiti u nekim drugim stvarima, poput suđenja što je nažalost u posljednje vrijeme postalo pravilo - analizu istog ostavljamo sudu javnosti i odgovornima u Nogometnom savezu BiH, ali ipak osjećamo obvezu naglasiti nezadovoljstvo i ogorčenost nakon utakmice u Banjoj Luci.

Video: Sažetak utakmice u Banja Luci

HŠK Zrinjski, šesterostruki prvak BiH i jedan od samo četiri kluba koji je nastupio u svakoj sezoni Premijer lige, svojim dostojanstvenim ponašanjem uvijek će davati doprinos napretku našeg klupskog nogometa, zbog čega zapravo i osjećamo najveću razočaranost, jer nas utakmice poput jučerašnje u Banjoj Luci zapravo vraćaju u vrijeme za koje smo mislili da je iza nas, a nikako ne doprinose napretku kojem težimo", stoji u priopćenju Zrinjskog.

Mnogi navijači Zrinjskog imali su zamjerke i na realizaciju TV prijenosa Arene, pogotovo jer je sumnjiva situacija iz koje je Stojan Vranješ postigao odlučujući pogodak prikazana iz neuobičajenog kuta.

Video: Sporni pogodak Vranješa

"Za taj napredak Premijer lige vrlo važnu ulogu imaju i TV prijenosi, a nakon utakmice u Banjoj Luci moramo izraziti razočaranost i neprofesionalnom realizacijom izravnog TV prijenosa u produkciji Arena Sport TV, zbog čega ćemo od nositelja TV prava zatražiti službeno očitovanje o realizaciji prijenosa utakmice FK Borac - HŠK Zrinjski, jer jednostavno ne želimo vjerovati da je u pitanju bila svjesna neprofesionalnost", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close