Prvi strijelac lige

Vranješ potopio Zrinjski i doveo Borac blizu naslova

Borac je u Banja Luci s 2:1 pobijedio Zrinjski i tri kola prije kraja ima dobru poziciju za osvajanje naslova prvaka Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2021. u 21:34 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Borac iskoristio je kiks Sarajeva i pobjedom nad Zrinjskim (2:1) ponovno je preuzeo prvo mjesto na premijerligaškoj ljestvici. Borac sada ima dva boda više od Sarajeva i bolji međusobni omjer, pa mu je za naslov dovoljno sedam bodova u preostala tri kola.

Junak pobjede bio je Stojan Vranješ koji je postigao dva gola, a Zrinjski je nakratko u život vratio Dragan Juranović. Ovim porazom Zrinjski je ostao na petoj poziciji, a sutra mu Velež i Široki mogu još više pobjeći u borbi za Europu.

Borac je poveo u 14. minuti nakon kornera. Lopta je došla do Stojana Vranješa, a najbolji strijelac Premijer lige smirio ju je i poslao u mrežu nemoćnog Mire Varvodića.

No, Zrinjski je ekspresno uzvratio. Nemanja Bilbija poslao je loptu do Dragana Juranovića, kojeg nije uspio zaustaviti ni Vojnović ni vratar Lakić, i koji je postigao lijep gol za 1:1.

Ipak, Borac je na odmor otišao s vodstvom. Prvo je Dejan Meleg pogodio vratnicu, nakon sjajnog proigravanja Vranješa, a onda je Vranješ u 42. minuti pogodio za 2:1.

Dino Ćorić poslao mu je idealnu loptu, a kapetan Borca postigao je 14. gol u sezoni. Gosti su tražili zaleđe, dojam je da je zaleđe i bilo, no Luka Bilbija iz Prijedora nije puno toga “poklonio” Mostarcima.

U drugi dio Sergej Jakirović krenuo je s tri nova igrača, a u 60. minuti ubacio još jednog napadača Anesa Mašića. Blizu izjednačenja Zrinjski je bio u 62. minuti kada je Nemanja Bilbija nakon kornera pogodio gredu.

U 78. minuti Ognjen Todorović primio je loptu na prsa dok je bio sam ispred vrata, ali je nije dobro smirio i prilika je otišla u nepovrat. 

Do kraja utakmice nije bilo promjena, a zanimljivo da je sudac Bilbija utakmicu produžio tri minute, no svirao je kraj u drugoj minuti nadoknade.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close