Sevilla - Real

Hoće li veliki španjolski derbi odlučiti sudbinu Zinedinea Zidanea?

Sevilla je blagi favorit na svom Sanchez Pizjuanu s obzirom na probleme i jako lošu formu Kraljevskog kluba koji prolazi kroz jako teško razdoblje. Potencijalno je to i okršaj Raktića i Modrića, koji igraju u dobroj formi, posebno Luka.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2020. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / Ivan Rakitić i Luka Modrić imali su veliki broj međusobnih dvoboja u Španjolskoj

Danas od 16:15 sati veliki derbi španjolske Primere igrat će Sevilla i Real Madrid.

Obje ekipe su doživjele teške poraze u Ligi prvaka preko tjedna, ali Sevilla je već osigurala prolaz u osminu finala dok će Real to morati pokušati izboriti sljedeći tjedan protiv Borussie Moenchengladbach.

Sevilla je blagi favorit na svom Sanchez Pizjuanu s obzirom na probleme i jako lošu formu Kraljevskog kluba koji prolazi kroz jako teško razdoblje.

Potencijalno je to i okršaj Raktića i Modrića, koji igraju u dobroj formi, posebno Luka.

Trener madridskog velikana Zinedine Zidane je svjestan da je zbog loših rezultata poljuljana njegova pozicija na klupi Real Madrida. On misli da su kritike koje dolaze na njegov račun više nego opravdane.

'Kada ne pobijediš, u redu je da te kritiziraju. To je jednostavno dio ovog posla', kazao je Zidane.

'Ali to neće promijeniti način na koji razmišljam o igračima i poslu koji svakodnevno radim. Očiti je da postoje poteškoće, ali nastavit ćemo dobro raditi bez obzira na sve', napominje slavni Zizou.

Možda je za njega jedna od odlučujući utakmica koju Madriđani igraju danas protiv Seville.

'Protiv Seville imamo sjajnu priliku da dokažemo koliko smo dobri. Ovi igrači su se znali izvući iz ovakvih teških situacija. Priče o mom odlasku? Ja se u ovom klubu nikad nisam osjećao nedodirljivim, ni kao igrač, a ni kao trener. Tako je i sada...'

Istaknimo kako je Real na posljednjih šest gostovanja kod Seville slavio samo jednom.

Inače, u subotu se u La Ligi još sastaju Levante - Getafe (14 sati), Atletico Madrid - Valladolid (18.30) i Cadiz - Barcelona (21.00).

Momčad Celte Vigo slavila je sa 2:0 na gostovanju kod Athletic Bilbaa u prvom dvoboju 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Mallo je u 61. minuti bio strijelac vodećeg pogotka, a konačnih 2:0 postavio je Iago Aspas u 78. minuti.

Kopirati
Drag cursor here to close