Rođeni golgeter

Harry Kane na samom pragu Top 5 svih vremena

Već ove sezone Kane bi trebao prestići Lamparda, ući u krug petorice najboljih, a kasnije mu za lov slijede Sergio Aguero (184) i Andy Cole (187) koji su na četvrtom i trećem mjestu.
Sport / Nogomet | 08. 03. 2022. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijanse su ostale da se napadač Tottenhama Harry Kane ugura u krug petorice najboljih strijelaca engleske Premier lige svih vremena.

U ponedjeljak, u susretu 28. kola, Tottenham je na domaćem terenu s uvjerljivih 5-0 nadigrao Everton, a engleski reprezentativac Kane je postigao dva pogotka. Time je došao do brojke od 176 golova u karijeri u Premier ligi.

Prestigao je time nekadašnjeg francuskog napadača Thierryja Henryja koji je na 175 te se primaknuo sadašnjem treneru Evertona Franku Lampardu na samo jedan gol. Naime, Lampard je na vječnoj ljestvici strijelaca na petom mjestu sa 177 golova.

Dakako, već ove sezone Kane bi trebao prestići Lamparda, ući u krug petorice najboljih, a kasnije mu za lov slijede Sergio Aguero (184) i Andy Cole (187) koji su na četvrtom i trećem mjestu. Na samom vrhu je Alan Shearer s čak 260 golova, dok je drugi Wayne Rooney s 208 pogodaka.

"Odricanje, rad i treniranje. Nema tu neke posebne tajne", rekao je ovim povodom Kane koji je ove sezone na 10 prvenstvenih pogodaka te se nalazi na diobi petog mjesta ljestvice strijelaca.

Uvjerljivo je prvi u dosadašnjem dijelu Premierlige Mohamed Salah s 19 golova, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close