Kažem ja...

Halilhodžić: Ovaj Dinamo je jači od mog kad je pao Villareal

"Ovaj Dinamo je jači, puno jači. Pogotovo u napadačkom dijelu igre gdje imaju reprezentativce i vrhunske igrače poput Oršića i Petkovića. Mi nismo imali toliku koncetraciju kvalitete".
Sport / Nogomet | 19. 03. 2021. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Vahid Halilhodžić

Dinamo će u četvrtfinalu Europske lige igrati protiv sedmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Villareala.

Prije 11 godina u skupini istog natjecanja Dinamo i Villareal su dva puta odmjerili snage. U prvoj utakmici na Maksimiru Dinamo je na krilima Sammira slavio 2:0. U drugoj utakmici Španjolci su se osvetili i slavili s uvjerljivih 3:0.
Dinamo je skupinu završio na trećem mjestu iza Villareala i PAOK-a.

Trener Modrih te sezone bio je Vahid Halilhodžić kojeg su nazvali iz uredništva Sport Kluba da usporedi njegov i sadašnji Dinamo.

"Nema se tu što previše reći, zaista velika pobjeda, jedna od najvećih u povijesti kluba. Sve čestitke Dinamu za takav uspjeh jer se ovako nešto ne događa često", kazao je popularni Vaha.

Halilhodžić kaže kako nije jednostavno naći krivca za košu večer Spursa, ali mu se čini kao da su igrači Tottenhama u uzvratnu utakmicu ušli malo podcjenjivački.

"Mislili su vjerojatno da su osigurali prolaz već u prvoj utakmici i to ih je koštalo. Pa vidjeli ste kako je Oršić kod trećeg gola pored njih prolazio kao brzi vlak. Sigurno da je dio krivice i na Mourinhu koji je mogao bolje motivirati igrače i postaviti taktiku, ali po meni su igrači ti koji su najveći krivci".

Sjeća se Vaha, naravno, i velikog zanosa u klubu nakon pobjede nad Villarrealom.

"Nakon te pobjede je bila zaista velika euforija koju nažalost nismo uspjeli naplatiti prolaskom skupine. Utakmica u Španjolskoj nije bila tako dobra, ali svejedno mi Villareal uvijek budi lijepa sjećanja", izjavio je Halilhodžić.

Na pitanje koja je razlika između njegovog Dinama i ovog koji je izbacio Tottenham, Vaha odgovara da je sadašnja ekipa bolja od ondašnje.

"Ovaj Dinamo je jači, puno jači. Pogotovo u napadačkom dijelu igre gdje imaju reprezentativce i vrhunske igrače poput Oršića i Petkovića. Mi nismo imali toliku koncetraciju kvalitete, ali smo uspjeli dobrom taktičkom pripremom slaviti protiv Villareala. Vidjeli smo i protiv Tottenhama da je Dinamo jedna vrlo kvalitetna momčad koja može napraviti velike stvari u Europskoj ligi ove sezone".

Nekadašnji Dinamov trener vjeruje da Modri mogu izbaciti Villareal uz malo sportske drskosti, jer je "Dinamova momčad skupila iskustvo u prethodnim sezonama u Europi i to je nešto što im je nedostajalo u sezonama prije tih".

Kopirati
Drag cursor here to close