"Kažem ja"

Vaha se javio u vezi s eventualnim angažmanom u Dinamu

Ugledni bosanskohercegovački trener (koji je poput Keka usred reprezentativnog angažmana) javio se i očitovao po pitanju napisa da bi mogao preuzeti zagrebački Dinamo.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Vahid Halilhodžić

Zadnjih dana spominjano je nekoliko imena koja bi potencijalno mogla zauzeti mjesto novog trenera Dinama.

Nakon što je Matjaž Kek, kojemu je u prvom trenutku ‘’zamirisao’’ izazov vođenja Dinama, potpuno ispao iz igre, prvenstveno iz razloga što je ugovorom vezan za NZS i slovensku nogometnu reprezentaciju, nije dugo trebalo da se među ostalim kandidatima koji su se 'vrtili' po medijskim stupcima pojavi ime Vahida Halilhodžića.

Prema pisanju Sportskih novosti, ugledni bosanskohercegovački trener (koji je poput Keka usred reprezentativnog angažmana) javio se i očitovao po pitanju ovih napisa.

“U Hrvatskoj sam bio nedavno, u prolazu na nekoliko dana, i to će za ovo ljeto biti sve.”, u startu je otklonio mogućnost toga da zasjedne na modru klupu, čime bi simbolično obilježio točno desetljeće od prvog navrata kada je učinio upravo to.

“U Parizu sam i baš se spremam za Maroko. Otvorili su granice i vrijeme je da se pojavim dolje, nije me bilo tri mjeseca. Imamo dugoročne planove i sve moje ambicije danas su vezane za Maroko jer je izazov velik: Pišem povijest ako četvrti put odvedem jednu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.”

Halilhodžić je na zadnja je tri Mundijala odveo tri različite reprezentacije: Obalu Bjelokosti, Alžir i Japan.

Popularni Vaha vodio je Dinamo od 2010. do 2011. godine. Kao i svi drugi Dinamovi treneri, i Vaha se u jednome trenutku u očima Zdravka Mamića od najboljega na svijetu pretvorio u najgorega i dobio otkaz na poluvremenu utakmice protiv Intera iz Zaprešića.

Povratak u Dinamo nije opcija?

"Trenutno sam zauzet, teško izvedivo."

A povratak kada bi bili slobodni?

"Ne bih ulazio u neku propagandu, da se kaže sutra da igram neku igru. Imam ugovor, Dinamo treba naći kvalitetnog trenera jer čekaju ga veliki izazovi u Ligi prvaka. Dinamo je u takvim vodama da se ne može vraćati nazad."

Hrvatskoj javnosti ostao je poznat po svojoj poštapalici 'kažem ja'.

Video: Vaha - Kažem ja
Kopirati
Drag cursor here to close