Vaha bez dlake na jeziku

Halilhodžić: Izostao je kolektiv, krivi su i Krznar i igrači Dinama

"Igrači nisu grizli kao prošlih sezona i moram reći da je propuštena velika prilika s obzirom da je Šerif prolazan suparnik. Bit će zanimljivo vidjeti što će Šerif napraviti u Ligi prvaka", kazao je Vahid Halilhodžić
Sport / Nogomet | 26. 08. 2021. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se Dinamo nije uspio plasirati u Ligu prvaka, o tome je govorio i Vahid Halilhodžić, nekadašnji trener Modrih.

"Dinamo je u obje utakmice izgledao loše. Pogotovo u onoj prvoj u kojoj su odigrali katastrofalno i trebali izgubiti s većom razlikom. Čini mi se da su izgubili ono samopouzdanje koje ih je krasilo u nekoliko proteklih sezona i to je došlo na naplatu protiv Šerifa. Gledajući Dinamo dobio sam dojam organizacija igre nije kao prije, ne izgledaju mi kao kolektiv i to je bio najveći problem. U uzvratnoj utakmici je to izgledalo nešto bolje, imali su inicijativu, ali točno mi se činilo da je taj manjak kolektivne igre bio problem. Pogotovo u napadu gdje su se previše oslanjali na inidividualnu kvalitetu igrača", izjavio je popularni Vaha za SportKlub.

Aktualni izbornik Maroka smatra kako krivicu za nespjeh snose i trener i igrači Dinama.

"Znate, trener je uvijek prvi na udaru kritika. Sigurno je da on snosi dio krivice, ali rekao bih i da je veliki problem što se Dinamo trenutno nalazi u tom nezgodnom periodu kada im neki bitni igrači razmišljaju o transferima i nisu potpuno unutra. Čini mi se da ta želja nije bila na nivou, da igrači nisu grizli kao prošlih sezona i moram reći da je propuštena velika prilika s obzirom da je Šerif prolazan suparnik. Bit će zanimljivo vidjeti što će Šerif napraviti u Ligi prvaka".

S obzirom da jako dobro poznaje francuske klubove, komentirao je i odlazak Lovre Majera iz Dinama u Rennes.

"Trenirao sam Rennes godinu dana i moram reći da je to veliki klubu Francuskoj. Nije na samom vrhu, ali to je klub koji je godinama među šest, sedam najboljih ekipa u državi. Njima nedostaje jedan igrač kao što je Majer i s njegovim dolaskom će kompletirati ekipu. Majer je jedan izrazito profinjen igrač koji bi trebao oplemeniti igru Rennesa".

Kaže kako je francuska liga izrazito fizički zahtjevna i Majer će morati pokazati pozitivnu drskost.

"Vjerujem da će raditi na sebi, dobiti još koji kilogram mišića i siguran sam da će njegova nogometna kvaliteta doći do izražaja. Ako bude tako, vjerujem da je Majeru Rennes samo odskočna daska za neki još veći transfer u budućnosti", smatra Vahid Halilhodžić.

Kopirati
Drag cursor here to close