U 32 godine

Hajduk nikada u povijesti HNL-a nije imao bolju startnu poziciju

Otvoriti prvenstvo slavljem je uvijek poželjno, a kad to ostvarite protiv najvećeg rivala, u prvom kolu prvenstva i to na njihovom terenu, vrijednost toga je veća od bilo koje druge pobjede u sličnim okolnostima.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2023. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako im je jučerašnja pobjeda treća u deset posljednjih gostovanja na Maksimiru, nogometaši Hajduka vjerojatno su svjesni kako znači puno više od obične pobjede.

Otvoriti prvenstvo slavljem je uvijek poželjno, a kad to ostvarite protiv najvećeg rivala, u prvom kolu prvenstva i to na njihovom terenu, vrijednost toga je veća od bilo koje druge pobjede u sličnim okolnostima, prenosi Gol.hr

No, mnogi ne znaju da se je Hajduk doveo u situaciju kakvu nije imao nikad u povijesti HNL-a. Odnosno, nikad u protekle 32 godine nisu nakon prvog kola imali tri boda prednosti ispred zagrebačkih plavih.

To zapravo nije bilo lako ostvariti iz prostog razloga što je ovo tek drugi poraz Dinama u prvom kolu otkako se igra HNL. Prvi put se to dogodilo ne tako davno, odnosno prije dvije godine, kad je na Maksimiru slavio Slaven Belupo. No, tada je Hajduk dan kasnije odigrao 2:2 na gostovanju kod Lokomotive te su došli do minimalne prednosti.

Posebno je to bitno zbog Hajdukova rasporeda, koji im u prva tri kola donosi tri najteža ispita. Slijedi Rijeka na Poljudu, a onda i gostovanje na osječkoj Opus Areni. Naravno, ne bude li nekih odgoda zbog europskih susreta, koje hrvatski klubovi imaju za odigrati između tih susreta.

Nije hajdukovcima bilo svejedno nakon pogleda na raspored, ali nakon ovako velikog trijumfa im je sad sigurno lakše. Posebno ako i iduća dva susreta odrade ono što planiraju. Da će im biti lako te da će sad Rijeka i Osijek biti još motiviraniji savladati ih, nema nikakve sumnje.

Kopirati
Drag cursor here to close