Joškov prvi intervju u Cityju

Gvardiol: Srećom, ne moram više igrati protiv Haalanda

Nakon potpisa za Manchester City Joško Gvardiol dao je prvi intervju za klupske medijske kanale. Posebno se osvrnuo na dvojicu suigrača - Matea Kovačića i Erlinga Haalanda...
Sport / Nogomet | 05. 08. 2023. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / Joško Gvardiol u trenutku potpisa za Građane

"Lijep je osjećaj biti dio ove momčadi", rekao je u uvodu Gvardiol.

Otkrio je zašto je odabrao baš City.

"Jednostavno je, pogotovo nakon savršene prošle sezone. Odlučio sam se pridružiti Cityju, učiti od najboljih, raditi s najboljim trenerom na svijetu… A tu je i Kova (op.a. Mateo Kovačić)."

Igrao je Gvardiol već protiv Cityja prošle sezone u Ligi prvaka za Leipzig.

"Iskreno, svi su vas htjeli izbjeći kao suparnika. Znali smo da će biti teško. Nevjerojatno je kako ste igrali kod kuće. Bio je to drukčiji nivo. Zaslužili ste osvojiti Ligu prvaka i sretan sam zbog vas."

Veliki je plus, ističe Gvardiol, što više ne mora igrati protiv Erlinga Haalanda, prenosi Sport Klub.

"Svi znamo što je napravio prošle sezone. Čestitam mu na tome. Lijepo je biti s njim u istoj momčadi. Prošle sezone i prije toga u Bundesligi bilo je teško. Brz je, snažan. Ima sve da bude najbolji na svijetu. Srećom, sad sam na njegovoj strani i ne moram više brinuti o njemu."

Jeste li pričali s Mateom Kovačićem?

"Ne baš. Ne treba mi nitko reći da je ovo velik klub. Bila je moja odluka. Svi žele biti dio ovog kluba. Prije tjedana dana pričao sam s njim o momčadi i svemu, rekao je da mu se sviđa ovdje i da ćemo uživati."

Inače, Gvardiol će u Cityju nositi broj 24 na leđima. U Dinamu i Leipzigu je nosio broj 32, u reprezentaciji na SP-u gdje je osvojio broncu nosio je broj 20. 

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close