Šeško od šezdeset milijuna

"Haaland koji igra s obje noge" na meti Manchester Uniteda

Benjamin Šeško 19-godišnji je napadač čije su mogućnosti skauti Red Bull Salzburga prepoznali još dok je bio u mlađim kategorijama slovenskih klubova.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2022. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images  / Benjamin Šeško

Prvog dana ljetnog prijelaznog roka Erling Haaland je i službeno postao igrač Manchester Cityja, nakon što je još tamo krajem svibnja s Borussijom Dortmund dogovoren veliki transfer.

Haaland je tako u kratkom periodu ostvario golemi napredak, jer prije samo dvije i pol godine još je bio u Red Bull Salzburgu, a danas je devetka Cityja i jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Njegovim stopama zasad kroči jedan mladić koji trenutno igra za klub iz Salzburga, a u skoroj budućnosti mogao bi postati i Haalandov sugrađanin.

Benjamin Šeško 19-godišnji je napadač čije su mogućnosti skauti Red Bull Salzburga prepoznali još dok je bio u mlađim kategorijama slovenskih klubova.

U ljeto 2016. Šeško je došao iz Domžala, odradio dvije sezone na posudbi u Red Bullovoj filijali Lieferingu (44 utakmice, 22 gola, šest asistencija) i prije godinu dana se vratio u RBS postavši, u međuvremenu, njihov glavni centarfor.

Sa svoja 194 centimetra Šeško je klasična devetka, a osim fizičke snage vrlo je vješt s loptom u nogama. U prvom kolu nove sezone austrijske Bundeslige Red Bull Salzburg je kao domaćin s 3:0 svladao Austriju Beč, a Šeško je upisao pogodak i asistenciju.

Najpoznatiji svjetski insajder za transfere, Fabrizio Romano, objavio je da je Manchester United "dobro informiran o Šešku i smatra ga stvarno talentiranim".

Crveni vragovi imaju na radaru sjajnog Slovenca i nije nemoguće da se transfer uskoro realizira, tim više je udicu bacio i Newcastle koji je od dolaska saudijskih vlasnika postao najbogatiji svjetski klub.

Neki navijači zovu ga Haaland koji igra s obje noge i sugeriraju Eriku ten Hagu da ga čim prije potpiše za Manchester United.

Šeško ima ugovor s Red Bullom do 30. lipnja 2026., njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 10 milijuna eura, ali iz Salzburga su već izvjesili cijenu od nevjerojatnih 60 milijuna eura, piše Gol.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close