Nakon što je Haaland prepustio izvođenje penala suigraču

Guardiola: Na 2:0 je to posao, posebno u engleskoj ligi

"U Engleskoj utakmica na 2:0 nije gotova. Da je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda OK… Htio sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Haaland ili Mahrez", pojasnio je Guardioala.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2023. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guardiola je trener koji uglavnom želi savršenstvo. Bez obzira na protivnika, rezultat, situaciju na terenu. Protiv Leedsa je Manchester City držao utakmicu pod kontrolom. Vodstvo 2:0 i rekli bi smo odrađivanje posla. Propustili su nekoliko dobrih prilika igrači Cityja do kraja, Haaland nije imao svoj dan i onda je došao jedanesterac. Haaland je izvođenje prepustio Ilkayu Guldoganu, koji je time dobio priliku kompletirati hat-trick. Menadžer je htio da udarac izvede Haaland, a dodatno ga je razljutilo kada je Gundogan promašio penal.Leeds je kasnije smanjio zaostatak na 2:1.

"Da je Gundogan zabio, sve bi bilo OK. Hat-trick, sjajno, idemo dalje… Ali izvođač je izvođač. Na 2:0 je to posao, posebno u engleskoj ligi. Nije to situacija u kojoj se smije zaboraviti tko izvodi penale, to se ne smije", rekao je Guardiola i nastavio:

"U Engleskoj utakmica na 2:0 nije gotova. Da je bilo 4:0 i 10 minuta do kraja, onda OK… Htio sam da penal izvede igrač koji to inače radi. To znači Haaland ili Mahrez. Međutim, i ova situacija pokazuje kakva je osoba Erling. Htio je usrećiti suigrača, pokazao je da su mu suigrači jako bitni. Poštujem taj Haalandov potez, ali je ipak on trebao izvesti penal jer je specijalist za to".

Kopirati
Drag cursor here to close