Chelsea napokon do tri boda

City sve bliži tituli, Kane pretekao Rooneyja

Ovo je za Kane 209. gol u Premiershipu koji je pretekao Wayne Rooneyja na drugom mjestu najboljih strijelaca lige svih vremena.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2023. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City nastavlja svoj niz na putu prema novoj tituli. Ni defenzivno postavljeni Leeds nije mogao zaustaviti momčad Pepa Guardiole. Haaland se danas ispromašivao, ali je zato Gündogan bio dvostruki strijelac. Golovi su bili slični. U oba slučaja je Mahrez bio asistent.

Mogao je zabiti i treći ali na šest minuta prije kraja utakmice nije iskoristio jedanaesterac. Zanimljivo, u sljedećem napadu, u jednom od rijetkih prelazaka na polovinu domaćih, Leeds je preko Rodriga postigao gol. Međutim, to je bilo sve od gostiju koje je s klupe vodio Sam Allardyce. Iskusni trener će čini se imati izuzetno tešku misiju spašavanja Leedsa.

Tottenham je bio bolji od Crystal Palacea, minimalno, ali gol Harryja Kanea ima svoju težinu osim što je vrijedan tri boda. Ovo je za Kane 209. gol u Premiershipu koji je pretekao Wayne Rooneyja na drugom mjestu najboljih strijelaca lige svih vremena. Ispred Kanea ostao je još samo Alan Shearer s 260 pogodaka.

Dodajmo da je Kaneu za ovo postignuće trebalo samo 317 utakmica, dok je Rooneyju za 208 golova trebao 491 nastup, a Shearer je svojih 260 zabio u 441 ogledu. Čini se da je samo pitanje vremena kada će 29-godišnji Kane prestići i Shearera. Kane je Crystal Palaceu zabio glavom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon ubačaja Pedra Porra s desne strane. Tako je ujedno postao i prvi nogometaš ikada koji je zabio deset golova glavom u jednoj sezoni Premiershipa.

Wolverhampton je danas zaustavio Aston Villu na svom Molineux. Teško izborena pobjeda podigla je Lopeteguijevu momčad na 40 bodova, 10 više od 18. Nottingham Foresta, koji ima još četiri utakmice za odigrati. Jedini gol na utakmice je došao u ranoj fazi, Portugalac Toti je pogodio glavom iznad Martineza. Gosti su dominirali u posjedu i bili blizu izjednačenja u prvom poluvremenu preko Emiliana Buendije i Ollieja Watkinsa, ali samo blizu. Imali su nekoliko prilika u nastavku, Tyrone Mings najbolju, ali je uspio zapucati zicer nakon slobodnog udarca.

Chelsea je napokon uspio nekoga pobijediti. Gosti jesu slavili, jesu rano poveli, ali daleko je to bilo od idealnog. Gallagher je osigurao Chelseaju početnu prednost koju je anulirao Viña u 21. minuti. Kako je utakmica odmicala činilo se da je Bournemouth bliži trijumfu. Njegovi igrači su stvarali pritisak, stvorili nekoliko prilika međutim, Chelsea je u finišu preko Badiashilea i João Félixa u razmaku od četiri minute stigao do tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close