City

Guardiola: Moram pobjeđivati za novi ugovor

Istaknuo je da ni predsjednik Khaldoon Al Mubarak, ni izvršni direktor Ferran Soriano nisu razgovarali s njim o trenutnoj o situaciji.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2020. u 12:20 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchestere Cityja kazao je da mora zaslužiti produženje ugovora s Građanima.

Španjolski trener aktuelni ugovor s Cityjem ističe na kraju ove sezone, a navodno rukovodstvo kluba želi da ostane i nakon isteka. Guardiola će večeras početi petu sezonu na klupi Manchester Cityja gostujućom utakmicom protiv Wolverhamptona u Premier ligi.

“Volio bih ostati dugo ovdje. Ovo je mjesto na kojem volim biti, ali moram to zaslužiti. Ovaj klub je postigao standarde u posljednjem desetljeću, ali moramo to održavati“, smatra Guardiola.

Istaknuo je da ni predsjednik Khaldoon Al Mubarak, ni izvršni direktor Ferran Soriano nisu razgovarali s njim o trenutnoj o situaciji.

Međutim, nakon relativnog razočarenja u prošloj sezoni, kada su u Premier ligi završili sa 18 bodova iza pravaka Liverpoola i potom neočekivano ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od austajdera Olympique Lyona, povećan je i pritisak javnosti na Guardiolu.

“U klubu mi nisu mi rekli moraš uraditi ovo ili ono, rekli su mi da igram. Ali, znam standarde kluba i ako ne postignem te standarde, vjerojatno ne zaslužujem novi ugovor. Tako da moram pobjeđivati da bih produžio ugovor“, istaknuo je Guardiola za britanske medije.

Od dolaska na klupu “građana“ u ljeto 2006. godine Guardiola je osvojio dva naslova prvaka Engleske, jedan FA kup, tri Liga kupa i dva Superkup.

Za razliku od domaćih natjecanja u kojima je City pod njegovim vodstvom izuzetno uspješan na međunarodnoj još uvijek nisu ostvarili uspjeh vrijedan pažnje.

Kopirati
Drag cursor here to close