Građani zbunjeni

Guardolina budućnost neizvjesna; City već ima kandidata za nasljednika

U slučaju da pregovori između Guardiole i Cityja iz ovog ili onog razloga ne završe uspješno, klub već ima zamjensko rješenje, piše The Sun. Ono se zove Mauricio Pochettino.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 90Min / Razočarani Pep Guardiola

Manchester City doživio je još jedan europski neuspjeh, a bogati vlasnici nove razočarenje.

Ispadanje u četvrtfinalu od sedmoplasirane momčadi francuskog prvenstva sigurno nije ono zbog čega je 2016. doveden elitni trener Josep Guardiola, koji je do sad potrošio oko 780 milijuna eura na pojačanja u četiri sezone.

Unatoč tome, sve su prilike kako bi klupski čelnici htjeli bi ponuditi novi ugovor Kataloncu koji bi produljio njegovo vođenje s klupe Građana i nakon 2021.

Ostalo mu je još deset mjeseci ugovora, a u obraćanju nakon ispadanja od Lyona Guardiola je, pomalo iznenađujuće, zvučao smireno i poput pojedinca koji još jednom namjerava iz ovog najnovijeg posrtanja naučiti nešto novo.

No u slučaju da pregovori između njega i Cityja iz ovog ili onog razloga ne završe uspješno, klub već ima zamjensko rješenje, piše The Sun. Ono se zove Mauricio Pochettino.

Pojavile su se glasine kako su i u samom klubu podijeljeni: Predsjednik kluba Khaldoon al Mubarak, očekivano, poprilično je nezadovoljan činjenicom da je Pep ubilježio neuspjehe na sva tri fronta ove sezone (Premiership, FA kup, Liga Prvaka), no sportski dio operative u sastavu Aitor ''Txikij'' Begiristain, direktor, i Ferran Soriano, izvršni direktor, dao bi novu priliku Guardioli.

No kako to obično biva, zadnju riječ bi mogao imati onaj koji osigurava novac.

Uzevši to u obzir, moguće su i velike promjene na Etihadu. Na Pochettina gledaju s dosta poštovanja, uostalom iznenađujuće ih je izbacio u četvrtfinalu prošlogodišnje Lige prvaka kad je City također bio popriličan favorit protiv Tottenhama.

Kopirati
Drag cursor here to close