Tri udarca - tri gola!

Lyon izbacio Manchester City i trasirao put za francusko finale Lige prvaka

Lyon je nakon Juventusa šokirao i Manchester City te izborio polufinale Lige prvaka. Na kraju je rezultat glasio 3:1 za Klince, a Guardiola još jednom ostaje bez naslova prvaka Europe.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2020. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Getty Images / Lyon je nakon eliminacije Juventusa, izbacio i favorizirani Manchester City

Lyon je u četvrtfinalu Lige prvaka pobijedio u Lisabonu Manchester City s 3:1 te će u polufinalu u srijedu s Bayernom igrati za veliko finale.

Francuski predstavnik poveo je u 24. minuti utakmice.

Duga lopta poslana je za Ekambija u prazan prostor, Garcia je uspio uklizati  izbiti loptu, no ravno na nogu Maxwella Corneta koji odbijanac  ljevicom zakucava u nebranjeni dio Edersonove mreže!

Sudac Makkelie provjeravao je putem VAR tehnologije je li slučajno inicijalno Ekambi bio u zaleđu, no utvrđeno je kako nije.

Nastojanja Cityja da dođe do poravnanja bila su puno ozbiljnija u drugom poluvremenu.

U 69. minuti Sterling je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, katakterističnim lažnjakom izbacio čuvara, dao povratnu koja se ispostavila idealnom za Belgijanca Kevina De Bruynea, a on rutinski plasira loptu u dalji kut mreže Lopesa.

Međutim, Moussa Dembélé umjesto Depaya, preokreće utakmicu u zadnjih petnaestak minuta.

Brzi Francuz je izbjegao ofsajd zamku na dodavanja Aouara, stigao iz drugog plana, izbio sam pred Edersona, no uz male poteškoće ga uspio matirati.

VAR je ponovno pregledavao gol, a on je ponovno potvrđen!

Cityju se smiješio debakl i ispadanje na prepreci na kojoj su vjerojatno to najmanje očekivali.

Točka na i stigla je u 87. minuti. Polukontru su složili Francuzi, Aouar je pucao, Ederson je loše odbio relativno ukrotiv udarac, a Dembele iz blizine smješta odbijanac lagano u mrežu. Ovo je definitivno konačan udarac za engleskog doprvaka.

Valja kazati da je minutu prije trećeg fola Lyona Sterling promašio nemoguće.

Gabriel Jesus je proigrao paralelu pred gol, Sterling se našao u situaciji u kojoj iz blizine mora samo plasirati loptu u prazan gol, no on zapucava preko gola. Nevjerojatno za igrača ovakve klase!

Parovi polufinala:

Leipzig - Paris St-Germain

Lyon - Bayern

U polufinalu, dakle, imamo dva njemačka i dva francuska kluba, tako da je moguće jednonacionalno finale.

Zadnji put su polufinalne parove predstavljali klubovi iz samo dvije zemlje u sezoni  2012/13.

Borussia Dortmunda je tada eliminirala Real Madrid s ukupnih 4:3 (4:1 i 0:2), dok j Bayern bio bolji od Barcelone s ukupnih 7:0 (4:0 i 3:0).

Njemačko finale u Ligi prvaka zabilježeno je jednom, upravo u sezoni 2012/13, kad je Bayern na Wembleyju s 2:1 pobijedio Borussiju Dortmund.

U zadnjih deset sezona četiri puta su u finalu igrali klubovi iz iste zemlje: Bayern - Borussia 2013. (2:1), Real Madrid - Atletico Madrid 2014. (4:1) i 2016. (1:1, na penale Real) i Liverpool - Tottenham 2019. (2:0).

Inače, od francuskih klubova naslovom prvaka Europe može se pohvaliti jedino Marseille (1992/93), a u finalima su još igrali Reims (1959.), Saint-Étienne (1976.), Marseille (1991.) i Monaco (2004.).

Kopirati
Drag cursor here to close