Mostarski derbi

Zrinjski i treći put svladao Velež i došao na bod od obrane naslova!

U 43. službenom mostarskom derbiju Zrinjski je pobijedio Velež i treći put ove sezone (1:0) te došao na samo bod od obrane naslova prvaka Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2023. u 22:20 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 HŠK Zrinjski je dobio i 14. utakmicu u ovoj godini i čak 16. uzastopnu, no ova večerašnja im je možda i najslađa. Zrinjski je svladao Velež s 1:0 u gostima i tako ga dobio u sva tri ovosezonska okršaja.

Foto: Bljesak.info / Slavlje nakon vodećeg gola

Osim što je pobijedio svog gradskog rivala Zrinjski je došao i na koračić od osme titule prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići sada imaju 20 bodova više od Borca i ako Borac ne pobijedi Igman u ponedjeljak Zrinjski će i službeno biti prvak.

Zrinjski je poveo u 25. minuti i to autogolom Samira Zeljkovića. Zapravo, od Zeljkovića se odbila lopta nakon udarca Tomislava Kiša, no gosti su burno proslavili pogodak koji im je donio vodstvo iz prve ozbiljnije akcije.

Foto: Bljesak.info / Slavlje igrača Zrinjskog

Velež je u tek u drugom dijelu krenuo aktivnije po izjednačenje i u nekoliko navrata bio je jako blizu. Prvu veliku priliku imao je Tino Blaž Lauš, no njegov udarac brani Marko Marić.

Još bolju prigodu dobio je Nermin Haskić koji je izbio sam ispred Marića, ali njegov udarac pogađa vratnicu. U 75. minuti Nemanja Anđušić svladao je Marića, ali s gol linije izbija kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija.

Foto: Bljesak.info / Duel Haskića i Jakovljevića

U 85. minuti Zrinjski je mogao sve riješiti kada je Josip Ćorluka sam šutirao sa 16 metara, ali lopta je okrznula gredu i otišla iznad gola.

Ipak, i taj jedan autogol iz prvog dijela bio je dovoljan za treću pobjedu Zrinjskog ove sezone, a četvrti okršaj također će biti vrijedan pehara. Iste momčadi sastat će se 17. svibnja u Zenici gdje će odigrati finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close