Bundesliga

Gostujuće pobjede Stuttgarta i Bayer Leverkusena

Prvo su u jednom od bundesligaških klasika igrali Werder i Stuttgart u Bremenu, a na koncu su puni plijen izvukli Švabe s 2:1. Kasnije je Bayer svladao Schalke u gostima s 3:0.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2020. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bundesligi su ove nedjelje na rasporedu bila dva susreta.

Prvo su u jednom od bundesligaških klasika igrali Werder i Stuttgart u Bremenu, a na koncu su puni plijen izvukli Švabe s 2:1.

Prvo je strijelac bio Wamangituka iz jedanaesterca u 31. minuti, a konačan rasplet dogodio se na samom kraju - isti igrač zabio je za 2:0 u 91. minuti, da bi poraz domaćina ublažio Selke dvije minute kasnije.

U susretu koji je odlučivao o borbi za poziciju u vrhu tablice (a i na samome dnu!) Schalke je u Gelsenkirchenu dočekao Bayer iz Leverkusena, a Apotekari nisu imali milosti te su domaćina isprašili s 3:0. 

Pogotke su redom zabijali Thiaw (10') ali u svoju mrežu, potom Baumgartlinger (67'), a rezultatski je susret zaključio Schick (78').
Treba napomenuti da je susret mogao postati i neizvjesniji da je Skrzybsky u 71. pogodio iz kaznenog udarca (kojeg je sjajno obranio Hradecky).

Domaćin i dalje sve dublje tone u bezdan te ni nakon 10 kola nema pobjedu, uz samo tri boda, što nikako ne priliči klubu njihove tradicije.

Nebesko plavi su već 26 utakmica bez pobjede u Bundesligi, što uistinu djeluje zastrašujuće uzme li se u obzir da je Schalke proteklih sezona često nastupao i u Ligi prvaka.  

Apotekari su pak uz Wolfsburg jedna od dvije momčad koje još nisu poražene u dosadašnjem tijeku prvenstva Njemačke. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close