Premiership

Gostima bodovi, Costa zabio nakon šest godina, na sceni mladi Enciso

Prije Welbecka u igru je ušao i mladi Julio Enciso, kao zamjena za Vetlmana. Paragvajac je kupljen za 9.5 milijuna funti od Libertada.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2023. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova subota je očito rezervirana za gostujuće momčadi u Premiershipu. Brighton, Fulham, Crystal Palace, Bournemouth, se vraćaju kući s osvojenim bodovima. Tek su Aston Villa i Wolverhampton spasili čast domaćina.

Kolo, 31. po redu je otvoreno utakmicom između Aston Ville i Newcastlea. Junak susreta bio je Ollie Watkins koji je zabio dva gola, te upisao asistenciju. Jedan pogodak mu je poništen, a u 30. sekundi je pogodio i stativu. Newcastle je bez obzira na trenutačnu formu Aston Ville bio blagi favoriti, ali u ovoj današnjoj utakmici gosti nisu imali šanse.

U 11. minuti je Jacob Ramsey zabio za 1:0, a samo četiri minute kasnije pogađa stativu. U drugom dijelu za domaće je dva gola zabio Watkins, prvog u 64. minuti, a zatim i u 83. minuti. Ovo je bila peta uzastopna pobjeda Ville koja ovakav niz nije imala od 1998. godinu. Emery je Villu doveo do šestog mjesta, momčad je sada kandidat za izlazak na europsku scenu.

Chelsea tone sve dublje, danas je tri boda uzeo Brighton. Jesu domaći poveli, Gallagher je pogodio iako je smjer lopte prema golu mijenjao jedan od gostujućih igrača. Bez obzira na taj gol, probleme s ozljedama koje je imala gostujuća momčad nije odustajala.

Ferguson je morao napustiti teren u 39.minuti, a njegova zamjena iskusni Welbeck tri minut poslije glavom pogađa za 1:1. Prije Welbecka u igru je ušao i mladi Julio Enciso, kao zamjena za Vetlmana. Paragvajac je kupljen za 9.5 milijuna funti od Libertada.  Upravo je Brighton bolju igru naplatio sjajnim golom ovom mladog igrača koji pogađa dvadeset minuta prije kraja.

Everton nikako da pobjegne iz opasne zone. Harrison Reed doveo je Fulham u vodstvo u 22. minuti, ali je nadu navijačima Evertona vratio McNeil deset minuta prije odlaska u svlačionice. Međutim, vrlo brzo po povratku na teren, Wilson pogađa za 1:2. Konačni udarac Evertonu je danas zadao James u 68. minuti. Odmah nakon ovog gola Fulhama, domaći navijači su počeli napuštati stadion.

Southampton malo po malo ispušta i one posljednje slamke nade da može osigurati opstanak. Iako još uvijek to nije nemoguće, međutim, momčad igra slabo i malo tko vjeruje u neki sretan kraja. Eberechi Eze je bio u glavnoj ulozi, isporučio je dva gola, jedan u prvom jedan u drugom poluvremenu.

Super dramatičnu utakmicu su odigrali Tottenham i Bournemouth. Son je osigurao početnu prednost Tottenhama, ali onda idu dva gola gostiju. Za prvi se pobrinuo Matias Vine, za drugi Dominic Solanke. U finišu utakmice prvo je poništen gol Richarlisona zbog nedozvoljene pozicije na početku akcije, nakon čega je Arnaut Danjuma ipak uspio pogoditi mrežu gostiju. I ovaj gol je išao pod VAR provjeru, ali je priznat. Krenuli su domaći i po pobjedu, ali su zaboravili Danga Ouattara koji je promiješao obranu domaćih i zabio efektno.

Diego Costa je danas ponovo nakon šest godina postigao gol u Premiershipu. Danas u dresu Wolverhamptona. Imao je malo sreće kao i Hwang Hee-chan kod drugog gola, ali za domaće je najvažnije
da su stigli do tri boda.

Kopirati
Drag cursor here to close