Ne pomaže ni Lamprad

Chelsea loš kao prije trideset godina

Ovo se posljednji put popularnim plavcima dogodilo 1993. godine. Tada su u prvenstvu povezali četiri utakmice bez gola protiv Arsenala, Manchester City, Sheffield Uniteda i Blackburn Roversa.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednje četiri utakmice nogometaši Chelseaja nisu uspjeli postići gol. Poraženi su od Aston Ville, Wolverhamptona i Real Madrida dok su remizirali s Liverpoolom.

Ovo se posljednji put popularnim plavcima dogodilo 1993. godine. Tada su u prvenstvu povezali četiri utakmice bez gola protiv Arsenala, Manchester City, Sheffield Uniteda i Blackburn Roversa. Kriza je bila velika u tom periodu, jedanaest utakmica je Chelsea bio pobjede. Glenn Hoddle je bio menadžer, momčad je na kraju završila na 14. mjestu, ali je izboreno finale FA Cupa značilo da će igrati Europu s obzirom na to da je Manchester United bio protivnik na Wembleyu
kao prvak.

U duelu protiv Reala, nogometaši Chelseaja uputili su deset udaraca na gol što je statistički njihov najbolji učinak u Ligi prvaka još od studenog 2013. kad su na utakmici protiv Juventusa 13 puta šutirali prema golu.

I još jedan poražavajući podatak: ove sezone su doživjeli više poraza nego što su zabilježili pobjeda – poraz protiv Reala im je 16. u sezoni u svim natjecanjima, za to vrijeme su ostvarili jednu pobjedu manje.

Da stvar bude gora, klub je na pojačanja od ljeta 2022. godine porošio tačno 611 milijuna eura.

"Rezultat je realnost, ali je bilo i dobrih poteza. Posebne stvari se mogu desiti na Stamford Bridgeu, a mi moramo vjerovati, dobar smo tim kao i oni. Potrebno je samo malo više samopouzdanja i vjere u sebe, igrači ne znaju koliko su dobri...", rekao je Lampard:

"Ponosan sam sa deset igrača koji su ostali na terenu, bili su sjajni i Real nas nije uspio otvoriti. Ono što je razočaravajuće jeste način na koji smo primili drugi gol, dozvolili smo taj trenutak nepažnje i primili gol. Stvarno šteta."

Kopirati
Drag cursor here to close