Odluka novog trenera

GOŠK: Poslije Nove godine nema odlazaka igrača

''Svi imaju šansu izjasniti se do nove godine ako žele otići, a poslije nove godine nitko neće dobiti papire'', ustvrdio je trener Dudić.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2017. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U gabelskom GOŠK-u polako postavljaju temelje za proljetni dio prvenstva u koji će krenuti s 9. pozicije ljestvice i 7 bodova viška spram zone ispadanja iz Premijer lige.

S novim trenerom Feđom Dudićem su u posljednje dvije utakmice osvojili 4 boda koja su dala vjeru u mogućnosti postojeće ekipe i spokojnije spremanje za ono što klub očekuje na proljeće. Igrački kadar koji je prethodno toliko razočarao je s Dudićem opet pokazao da ima kvalitetu pa Lavovi za drugi dio računaju na gotovo sve nogometaše s kojima će u pripreme 10. siječnja dvije utakmice su zadovoljili i ja želim sa svima njima nastaviti raditi.

Pokazali su da mogu pružiti puno više od onoga na jesen, kaže Dudić. Ipak, ukoliko još neki od njih žele napustiti klub…

''Svi imaju šansu izjasniti se do nove godine ako žele otići, a poslije nove godine nitko neće dobiti papire'', ustvrdio je.

Dudić je odmah po dolasku isticao da ekipa ima kvalitetu, a u susretima s Krupom i Slobodom je igrače natjerao da to i potvrde na terenu.

''Optimist sam bio i kad sam tek došao, tako je i pred nastavak. Što duže budemo zajedno mislim da možemo samo napredovati. Igrači već znaju stil koji želim igrati, morat će se uklopiti. Tko to ne mogne, neće igrati. Kod mene ne igraju imena, to su već vidjeli i osjetili. Nema privilegiranih i svi će dobiti šansu na pripremama da se dokažu'', poručio je Dudić.

Kako je već pokazao, Dudić će nastojati u sastav uvoditi i više priliku pružati mladim igračima.

''Već u spomenuta dva meča su u prvi plan iskočili Luka Anković, Petar Raguž i Stjepan Vego, a imamo i Rijada Kobiljara do 21 godine. Tu je i najmlađi Antonio Raguž koji je protiv Slobode odigrao prvu seniorsku utakmicu. Cilj je da forsiramo mlade, ali ne pod svaku cijenu i ako se ne dokažu na treningu. Od toga nema ništa. Oni moraju šansu zaslužiti kroz trening. Pokazao sam im kroz prve dvije utakmice da sam otvoren za pružiti šansu, imali smo po četiri igrača ispod 21 godine u startnoj postavi. To je budućnost i način kako klub kao GOŠK može funkcionirati'', zaključio je Feđa Dudić.

U formiranju novog stručnog stožera Gabeljani su angažirali kao pomoćnika Dženana Zaimovića, a uskoro bi trebali imati i novog trenera golmana, piše Dnevni list.

''Želimo imati pravi stručni stožer, a ne raditi bilo kako'', kaže Dudić čije je prvo pojačanje u sastavu krilo Stefan Barić iz Krupe.

S druge strane iz privatnih razloga je Pavle Sušić izrazio želju napustiti Gabelu i klub mu je izišao ususret.

''Pored toga očekujemo još dva – tri pojačanja. Treba nam alternativa na mjestu desnog beka jer imamo samo Elvira Čolića, te još po jedan vezni i napadač'', kazao je Dudić.

Pripreme za proljetni dio počinju 10. siječnja, a momčad bi od 21. do 30. siječnja trebala trenirati u Medulinu.

''Imamo u planu odigrati sedam utakmica, četiri u Medulinu, dvije na Memorijalu Andrije Ankovića kojem smo domaćini te generalku 10. veljače, pojasnio je Dudić.

U zimskoj stanci GOŠK tradicionalno organizira najstariji živući turnir u BiH, Memorijal Andrije Ankovića, čije će se 28. izdanje odigrati 3./4. veljače. Osim domaće ekipe očekuje se da će titulu pobjednika braniti mostarski Zrinjski, treći sudionik je Sutjeska iz Nikšića (trenutačno uvjerljivo vodeća ekipa crnogorskog prvenstva), a četvrti se još traži.

''Drago mi je da će biti jak turnir i atraktivan za pogledati'', prokomentirao je trener GOŠK-a

Kopirati
Drag cursor here to close