Gabela

Feđa Dudić nasiljedio Slavena Musu na klupi GOŠK-a

Dudić je u igračkoj karijeri nosio dres GOŠK-a, dobro poznaje situaciju u Premijer ligi, te vjeruje da će imati što da pokaže.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2017. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostavka Slavena Muse značila je i novo ime na klupi premijerligaša GOŠK-a iz Gabele.

GOŠK je uvezao pet poraza, promjene su svakako bile potrebne, a Uprava kluba iz Hercegovine odlučila se da Musu naslijedi Feđa Dudić, nekada sjajni napadač, danas perspektivni trenerski stručnjak kojem mnogi predviđaju svjetlu budućnost u trenerskim vodama.

Dudić je u igračkoj karijeri nosio dres GOŠK-a, dobro poznaje situaciju u Premijer ligi, te vjeruje da će imati što da pokaže.

"Zahvalio bih se Upravi kluba na čelu sa predsjednikom Lujom Ilićem na ukazanom povjerenju. Sigurno hrabar potez sa njihove strane kada su se odlučili za mene koji sam na početku ovog posla, što je rijetkost u našoj ligi. Dobar primjer je Radnik iz Bijeljine koji je dao šansu Mladenu Žižoviću, faktički odmah po završetku igračke karijere, da se okuša u trenerskim vodama i sada su dobili trenera na duži period. Kao trener sam imao priliku da radim godinu dana u stručnom štabu NK Travnik i ovim putem se zahvaljujem svima u tom klubu, kao i tadašnjem šefu struke Osmanu Bajriću", ističe Dudić za SportSport.ba te dodaje:

"Ekipu GOŠK-a odlično poznajem, uživo sam gledao dosta njihovih utakmice ove sezone i sigurno da mogu puno bolje od ovoga što su prikazali u zadnjim utakmicama. Probat ću na motivacijskom planu da dignem ekipu kako bi do polusezone sakupili što veći broj bodova, a onda po završetku ćemo sjesti i vidjeti na koga računamo u daljnjem periodu. Nadam se da će igrači pozitivno reagirati i prepoznati u ova dva kola svoju promociju za dalje i rješavanje svog statusa u budućnosti. Velika mi je čast naslijediti Slavena Musu za kojeg tvrdim da pripada samom vrhu bh. trenera i sigurno da on nije krivac za slabije rezultate u zadnje vrijeme, ali je iz moralnih razloga podnio ostavku i time pokazao i svoju ljudsku osobinu", dodao je Dudić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Titulu prvog strijelca Premijer lige BiH Dudić je ponio u sezonu 2009/10 kada je kao član NK Travnik postigao 16 pogodaka.

Na klupi GOŠK-a će debitirati u subotu na gostovanju kod Krupe.

Kopirati
Drag cursor here to close