Prva liga

GOŠK i dalje bez pobjede, Tomislav izbacio Radnički

Sport / Nogomet | 23. 04. 2023. u 19:17 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK je i u ovom kolu nastavio seriju bez pobjeda u Prvoj ligi Federacije BiH, a u nedjelju je odigrao 1:1 s Mladosti u Doboju kod Kaknja. 

Tako se razlika na ljestvici bitno smanjila, ali ekipa iz Gabele i dalje ima komotnih 13 bodova prednosti ispred Zvijezde, sedam kola prije kraja.

U Kaknju je GOŠK poveo golom Adeshine Fataija u 38. minuti, a u 55. izjednačio je Safet Čago iz jedanaesterca. Na kraju su obje ekipe završile sa po 10 igrača, jer su druge žute kartone dobili Faris Mujić kod domaćina te Nikola Dujaković kod gostiju.

Još jedan kiks GOŠK-a iskoristila je Zvijezda da bi još malo smanjila zaostatak, a ekipa iz Gradačca u ovom kolu pobijedila je OFK Gradinu s 1:0. Gol je postigao Ajdin Mujagić koji je sada dostigao na prvom mjestu liste strijelaca Nihada Šeru iz GOŠK-a, pa obojica imaju po 13 pogodaka.

Kako se još ne zna koliko ekipa ispada iz Prve lige, velika je borba svih klubova da se približe što više sredini. Nakon ovog kola jedino sa sigurnošću može reći da će ispasti Radnički iz Lukavca koji nakon poraza od Tomislava (0:1) sada previše zaostaje.

Jedini pogodak za pobjedu ekipe iz Tomislavgrada postigao je Nikola Šiško u 77. minuti.

Rezultati 23. kola

MAGLAJ: Simm Bau - Goražde 0:0

HADŽIĆI: Radnik - Budućnost 2:1

DOBOJ KAKANJ: Mladost - Gošk 1:1

LUKAVAC: Radnički - Tomislav 0:1

BIHAĆ: Jedinstvo - Tošk 1:2

OLOVO: Stupčanica - Rudar 2:0

TRAVNIK: Travnik - Bratstvo 2:1

GRADAČAC: Zvijezda - Gradina 1:0

Kopirati
Drag cursor here to close