Liga nacija

Golom u 88. minuti Španjolci izborili finale s Hrvatskom!

Španjolska je u drugom polufinalnom dvoboju Lige nacija u Enschedeu pobijedila Italiju s 2:1 i igrat će protiv Hrvatske u nedjeljnom finalu u Rotterdamu.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2023. u 00:05 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golove za Španjolce zabili su Yeremi Pina (3) i Joselu (88), a za Talijane Ciro Immobile (11-pen).

Španjolci su u mediteranskom obračunu zasluženo svladali Talijane, a sveopći dojam jest da su Španjolci daleko više željeli finale Lige nacija od Italije.

Već u trećoj minuti Španjolci su iskoristili nonšalatnost najiskusnijeg talijanskog igrača Leonarda Bonuccia, koji je prvo izgubio loptu, a potom je premekano krenuo da je opet izbori pa je napadač Villareala Yeremy Pina s lakoćom svladao Donnarummu.

Španjolsko vodstvo trajalo je svega osam minuta, a Talijani su izjednačili iz penala koji je dosuđen nakon što je debitant Robin Le Normand bespotrebno igrao rukom. S bijele točke je pogodio Immobile.

Nakon dva gola u prvih 11 minuta očekivao se spektakl, no utakmica se pretvorila u "kamilicu", o čemu svjedoči da su Talijani u prvom dijelu napravili jedan jedini prekršaj.

Foto: Twitter / Joselu

U 48. minuti ubačaj Asensia igrač Sociedada Mikel Merino iz velike blizine pogađa vratara Donnarummu, a u nastavku akcije Alvaro Morata iz blizine šalje loptu pored vrata.

U 65. minuti napadač Sassuola Davide Frattesi potpuno je sam i s pet metara upućuje udarac koji čudesno brani vratar Unai Simon.

I onda, minutu prije kraja, kada su se očekivali produžeci, Španjolci su poveli s 2:1. Nakon velike gužve šut izvana je uputio Rodri, a lopti je znalački u mrežu skrenuo napadač Espanyola Joselu, koji je ušao u igru četiri minute ranije.

Hrvatska je u srijedu u Rotterdamu svladala domaćina Nizozemsku s 4:2 nakon produžetka.

U nedjelju u 15 sati će za broncu igrati u Enschedeu Nizozemska i Italija, a u 20.45 sati u finalu u Rotterdamu Hrvatska i Španjolska, piše Hina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close