Nakon Nizozemske

Dalić: Jedna od najvećih pobjeda Hrvatske

Hrvatska je još jednom pokazala pobjednički karakter u trenucima kada se utakmica lomila.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2023. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je to jedna od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije, kazao je izbornik Zlatko Dalić dan nakon trijumfa "Vatrenih" protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacije.

"Potrošili smo se u svakom smislu, bilo je gore, dolje s emocijama. Međutim, sretni smo i presretni, nakon ambijenta koji smo doživjeli. Znate što smo mi prošli s ovim natjecanjem. U prve dvije sezone smatrao sam lošim natjecanjem ili nećim što mi je predstavljalo probleme. Prošli smo križni put da bi došli do ovoga. Sada smo doživjeli vrhunac, sada nas očekuje finale," kazao je Dalić na novinarskoj konferenciju u hotelu hrvatske vrste.

Navijači nosili...

"Hvala dečkima nas svemu, osam tenininga je iza nas, dečki su to sjajno odrađivali, odlično smo ih skautitrali, sve je bilo na visokom nivou. Navijači su nas nosili, bila je to jedna od možda najvećih pobjeda reprezentacije," dodao je.

Hrvatska je još jednom pokazala pobjednički karakter u trenucima kada se utakmica lomila.

"Mentalno smo jaki, čvrsti, očito je ova grupa igrač to dobila. Primiš gol u sudačkoj nadoknadi, moraš izgubiti snagu, volju, ali mi kao da dobijemo još veću želju. Nakon primljenog gola Perišić je prišao klupi i rekao smirite se, bit će dobro. Igrači nisu razmišljali o transferima, a neki su u tome, nisu razmišljali o odmoru."

Na pitanje kako je zdravstevno stanje u momčad, Dalić je kazao sa smiješkom.

"Ako netko i nešto osjeća, neće reći. Veliki je ulog, zlato, ne možemo imati veći motiv, ponovo će biti mnogo naših navijača, oba moguća suparnika su kvalitetna. Bitno je kako ćemo se postaviti, vidjet ćemo za sastav. Potrošili smo se, rekao sam igračima sinoć da sada moramo biti mirni. Zlato je moja velika želja. Srebro, bronca, zlato, bio bi presretan, u šest godina mandata osvojili smo tri medalje. Opet smo pokazali da smo velesila."

Dalić je naglasio kako igrači dolaze sretni u reprezentaciju, pohvalivši svoj stožer.

"Mene drži na visokoj energiji i na visokom nivou ekipa i igrači. Oni me slijede i prate. Svi na svako okupljanje dolaze sretno i sa smiješkom. Nakon EURO-a je stožer na još većoj razini. Svima se želim zahvaliti. Odluke donosim ja, ali sve ih zajednički komentiramo. Rasteretili su me, dobar smo tim."

Sudac loš

Nije imao pohvale na račun rumunjskog suca Istvana Kovacsa.

"Sudac je sudio jako loše. Hrvatska je zaslužila respekt," poručio je.

Složio se s tvrdnjom kako je ovo možda i najveća reprezentacija u povijesti Hrvatske.

"Tko god da je rekao, u pravu je. Osvajali smo olimpijska zlata u drugim sportovima. Ne podcjenjujem druge, ali nogomet je daleko najvažniji sport. Hrvatski sport čini velike stvari, ali ovo što činimo šest godina, da cijelu Hrvatsku činimo okupljenom i zajedno, da se cijeli svijet čudi i divi što radimo, nikom nije jasno."

Hrvatska će u finalu igrati protiv Italije ili Španjolske, Dalić nije želio birati, prenosi Hina.

"Protiv Italije u mom mandatu nismo igrali, sa Španjolcima jesmo. Neću birati, da ne ispadne da sam krivo birao. Španjolci će težiti nadigravanju, Talijani će igrati drugačije, čvršće. Bez obzira tko dođe, znamo što je naš posao."

Smatra kako nema smisla govoriti o stvarima s kojima nije bio zadovoljan u igri nakon ovakve pobjede. No, jedan detalj je istaknuo.

"Nakon 23 godine Nizozemska je izgubila u Rotterdamu, ne možeš naći niti jednu zamjerku. Možda tek, u zadnjih 10 minuta smo sve napravili da ne primimo gol, a ipak smo ga primili".

Kopirati
Drag cursor here to close