''Vatreni'' postali svjetski viceprvaci

Godina dana od najvećeg uspjeha hrvatskog sporta

Drugo mjesto u Rusiji najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998. godine.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije godinu dana Hrvatska nogometna reprezentacija postala je viceprvak svijeta. Hrvatska je u finalu izgubila od Francuske sa 2:4 (1:2).

Francuska je povela autogolom Marija Mandžukića u 18. minuti, na 1:1 poravnao je Ivan Perišić u 28., novo vodstvo Francuskoj osigurao je Antoine Griezmann u 38. iz 11-erca, da bi u nastavku "galski pijetlovi" preko Paula Pogbe u 59. i Kyliana Mbappea u 65. minuti stigli do vodstva od 4:1. Na konačnih 4:2 smanjio je Mandžukić u 69. minuti.

Video: France v Croatia - 2018 FIFA World Cup™ FINAL - HIGHLIGHTS

Drugo mjesto u Rusiji najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998. godine, javlja HRT.

Francuska je pak po drugi puta osvojila naslov svjetskog prvaka. Prvi je proslavila upravo te 1998. na domaćem terenu kada je svladala Hrvatsku u polufinalu sa 2:1, a Brazil u finalu sa 3:0.

Video: HRVATSKA PUT DO FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA U RUSIJI - GOLOVI UZ KOMENTAR DRAGE ĆOSIĆA

Hrvatska nije uspjela osvojiti naslov svjetskog prvaka, ali za utjehu ima najboljeg igrača World Cupa, a to je Luka Modrić.

''Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji. Osjećaji su pomiješani, no sigurno kada prođe vrijeme postat ćemo svjesni kakav smo nevjerojatan uspjeh napravili'', rekao je Modrić prije godinu dana, javio je HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close