Službeno predstavljen novi trener

Goce Sedloski: Svi počinju od nule, tko neće raditi za ekipu - taj nije za Široki

U petak je u press centru na stadionu Pecara službeno predstavljen novi trener Širokog Brijega Goce Sedloski.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2018. u 18:45 D.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Drago mi je što sam došao u NK Široki Brijeg, zahvaljujem puno Upravi kluba, sportskom direktoru, direktoru i svima koji rade ovdje što su mi dali dužnost da budem trener ovoga kluba'', kazao je novi trener Širokog Brijega Goce Sedloski (44) na početku službenog predstavljanja. 

Legendarni Makedonac preuzeo je klub nakon nedjeljnog derbija sa Željezničarom te je odradio četiri treninga, a na početku je kazao prve dojmove o ekipi.

''Što se tiče ekipe, odmah ću naglasiti da kroz ova četiri odrađena treninga polako dobivam za svakog igrača sliku tko, što može i kako, tako da se nadam da ćemo izaći iz ove krize u kojoj se nalazi Široki Brijeg, naravno, s radom i s poštovanjem prema nogometu i mom radu. Sve ovisi o nama i igračima, ali nadam se da će to izaći na dobar put'', priča Sedloski.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski

''Plavo-bijeli'' su u nedjelju na Pecari od Željezničara doživjeli jedan od najtežih domaćih poraza, no Sedloski je s utakmice izdvojio samo pozitivne stvari.

''Rekao sam vam već prije da neću puno pričati o tome što je bilo prije i za vrijeme te utakmice. Mogu kazati samo pozitivne stvari, a to je publika koja je znala nagraditi igrače iako smo gubili, a posebno Škripari koji su navijali svih 90 minuta..., ali nažalost dogodi se poraz, takav je nogomet. Još jednom hvala navijačima, hvala svima i hvala vama novinarima te se nadam da ćemo imati super suradnju'', konstatirao je novi šef stručnog stožera momčadi s Pecare.

Ističe da ne želi puno pričati već se želi dokazati radom.

''Nisam ja došao tu pričati, radit ću onaj posao koji se mora ispoštovati i biti profesionalan, a igrači moraju dati sve od sebe na treningu i na utakmici. Nastojat ću da to bude dobro i da igrači shvate što tražimo od njih, da odrade posao koji im je postavljen na terenu'', smatra Makedonac.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski

Igrači će morati krenuti od nule i dokazati se novom treneru kako bi izborili mjesto u udarnoj momčadi. Zalaganje i ''izgaranje'' na treninzima primjetno je od dolaska Sedloskog.

''Rekao sam igračima da svi počinju od nule. Dobro nam je došla ova reprezentativna stanka da ih sve vidim kako rade na treninzima. Dat ću svima šansu, tko bude dobro trenirao i tko se dokaže, taj će i igrati, a tko neće raditi za ekipu i za kolektivnu igru, taj nije za klub. Ono što sam vidio ovih dana je da su svi radili maksimalno i da će tako nastaviti. Tko bude najbolji igrat će'', odlučan je u svom naumu Sedloski.

Kao igrač bio je agresivan i uvijek je davao sve od sebe, a upravo agresivnosti i pritiska na protivnika nedostaje Širokom Brijegu. Sedloski se nada da će i to promijeniti.

''Od prvog dana sam rekao igračima da tražim agresivnost na terenu i zalaganje, tko to neće raditi mislim da nije pravi profesionalac i svih jedanaest mora biti kako treba, ali i oni koji uđu s klupe moraju dati sve od sebe. Hoću napraviti kolektiv, a uz to će doći i rezultat. Znamo da je kratko vrijeme i da je liga teška te da svatko svakoga može pobijediti, a mi ćemo nastojati od utakmice do utakmice ići prema gore'', mišljenja je Goce Sedloski.

Foto: Bljesak.info / Legendarni Makedonac službeno je predstavljen u press centru na Pecari

Kada se u javnosti prvi put pojavila informacija da legendarni Makedonac preuzima trenersku klupu Širokog Brijega, mnogi su bili skeptični misleći da to nije realno, no dobri kontakti doveli su do toga da ''Plavo-bijele'' vodi trener koji se iskazao s makedonskim Vardarom.

Pričalo se i to da je u dovođenju Sedloskog posredovao Zdravko Mamić, što je potvrdio i sam trener.

''Kontakt s klubom je došao preko sportskog direktora Šilića, ali ja se čujem sa Zdravkom Mamićem i tako je došlo do kontakta. Pitali su me hoću li biti trener i to sam prihvatio. Tu sam igrao s Dinamom, tako da poznajem stadion i još jednom oduševio sam se publikom. Nisam se dvoumio, radit ću profesionalno kako pripada svakom treneru'', objasnio je novinarima Sedloski kako je došao na Pecaru.

Zalaganje na treningu mu je jako bitno, a glavni cilj je da igrači to prenesu na utakmicu. Nije ostao dužan ni spomenuti prethodnog trenera Borisa Pavića koji je s Pecare otišao nakon samo dva i pol mjeseca suradnje iako nije imao niti jedan poraz u Europskoj ligi te u Premijer ligi BiH.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski

''Moram čestitati prošlom treneru, bili smo treći na ljestvici, a on je držao tu razliku na jednom-dva boda. Znate kakav sam bio igrač, neću dopustiti nekome da se ne zalaže na utakmici ili na treningu. Nadam se da igrači polako shvaćaju i to moraju prenijeti na teren, a siguran sam da će publika to prihvatiti'', smatra Sedloski.

Jedan od uvjeta njegovog dolaska u Široki Brijeg je bilo obećanje vodstva kluba da će na zimu dovesti adekvatna pojačanja. Na svom službenom predstavljanju sam je to potvrdio i Sedloski.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski i Dalibor Šilić

''S kadrom kakvim imamo izdržat ćemo do zime. Nadam se da će Uprava kluba na zimu dovesti igrače koji su moja želja, da vratimo Široki Brijeg u vrh. Nastojat ćemo i ove godine osigurati Europu. Bez pojačanja će biti malo problema, međutim igrat ćemo s kadrom koji imamo i nadam se da će klub dovesti pojačanja na zimu jer sad je već kasno'', iskreno priča Sedloski.

U stručni stožer Sedloski je pridružio svog dugogodišnjeg pomoćnika Aleksandra Vlahu koji će najviše biti zadužen za analize protivnika dok u stožeru ostaju dosadašnji pomoćnici Denis Ćorić, Jure Ivanković i Nikola Marić te kondicijski trener Mate Brekalo.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski

Uz Sedloskog na predstavljanju je bio sportski direktor NK Široki Brijeg Dalibor Šilić od koga su navijači u protekle dvije utakmice skandiranjem zatražili ostavku smatrajući ga glavnim krivcem za dovođenje igrača koji se ove sezonu nisu pokazali kao pojačanja.

Šilić je detaljno obrazložio kako klub funkcionira po pitanju dovođenja igrača te je istaknuo da navijači imaju pravo biti nezadovoljni igrama koje pruža Široki Brijeg.

''Publika i navijači su vrlo objektivni i realni kada gledaju ekipu, pogotovo kada igraju kući. Pogledavši utakmice koje smo mi igrali na Pecari i laik može prepoznati da tu nešto fali. Publika je objektivna s jedne strane što svaki put podrži dobru akciju i borbenost, a igrači to znaju.

Što se tiče skandiranja meni kao glavnom i odgovornom za dovođenje igrača, te informacije koje taj dio publike ima mogu reći da nisu dovoljno upućeni kako klub funkcionira dugi niz godina. U kratkim crticama vam mogu reći kako igrači dolaze i odlaze te kako se zadržavaju. Niti jedan igrač ovdje ne može doći da ne kaže trener koji je u tom trenutku u klubu da ga želi, ako ga trener ne želi mi ga nećemo dovoditi. Ako se trener i ja složimo za nekog igrača da je pojačanje, Uprava kluba donese odluku koliko se taj igrač može platiti.

To je jedan sustav koji funkcionira već dugi niz godina. Znate sami da su stranci jako veliki problem za nas, ove godine mogu samo četiri stranca biti u kadru od 18 igrača. Imali smo želja, no neke igrače nismo mogli dovesti što zbog ograničenog broja stranaca što zbog financija. Publika, navijači i Škripari su s pravom nezadovoljni zbog predstava koje mi trenutačno pružamo, ne umanjujući rezultate prošlog trenera koji ih je imao'', objasnio je Šilić.

Foto: Bljesak.info / Dalibor Šilić

Dok su pregovori sa Sedloskim bili u završnoj fazi, u medijima se pojavila informacija da uz njega na Pecaru stižu dva kvalitetna pojačanja, no imena se nisu navodila. U nogometnim i novinarskim kuloarima spominjala su se dva imena: branič Tomislav Barbarić te veznjak Jorge Sammir Cruz Campos, bivši veznjak Dinama i hrvatske reprezentacije.

''To je lažna informacija, nismo uopće razgovarali o njima dvojici, razgovarali smo samo o našem igračkom kadru. Tek kada trener sagleda cjelokupnu situaciju onda će dati sliku na kojim mjestima bi se trebali pojačati. Mi smo u kontaktu bili zadnjih šest dana prije dolaska u Široki i niti u jednom trenutku nismo spomenuli niti jednog igrača koji bi mogao doći uz trenera o čemu su pojedini mediji pisali. Ali stvarno nije bilo nikakve priče o spomenutom dvojcu'', zaključio je sportski direktor Dalibor Šilić.

Službeni debi na klupi Širokog Brijega Goce Sedloski će imati 15. rujna u Mostaru kada njegovu momčad u sklopu 9. kola Premijer lige BiH očekuje hercegovački derbi protiv Zrinjskog u Mostaru.

Foto: Bljesak.info / Goce Sedloski
Kopirati
Drag cursor here to close