Bivši trener Ludogoretsa i Levskog

Georgi Dermendzhiev novi izbornik Bugarske

Dermendzhiev (64) će na izborničkoj poziciji zamijeniti Krasimira Balakova koji je podnio ostavku nekoliko dana nakon visokog poraza (0:6).
Sport / Nogomet | 21. 10. 2019. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši trener Ludogoretsa i Levskog iz Sofije Georgi Dermendzhiev bit će novi bugarski izbornik, izjavio je vicepredsjednik Bugarskog nogometnog saveza (BFU).

Dermendzhiev (64) će na izborničkoj poziciji zamijeniti Krasimira Balakova koji je podnio ostavku nekoliko dana nakon visokog poraza (0:6) u kvalifikacijama za EURO 2020. od Engleske kada su utakmicu obilježili rasistički ispadi navijača zbog čega su bila i dva prekida.

''Georgi Dermendzhiev je novi izbornik Bugarske'', kazao je vicepredsjednik BFU-a Yordan Letchkov, dodajući da će Dermendzhiev sutra potpisati ugovor, javlja Hina.

Dermendzhiev je vodio Ludogorets do tri uzastopna naslova prvaka između 2015. i 2017. Njegova je momčad postala prvi bugarski klub koji je upisao pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka kada su svladali švicarski Basel 2014.

Bugarska koja je bez ijedne pobjede u kvalifikacijama za Euro 2020. nalazi se na zadnjem mjestu u skupini A s tri boda iz sedam utakmica. U zadnjoj utakmici kvalifikacija sljedeći mjesec dočekuju Češku.

Kopirati
Drag cursor here to close