Kad Gattuso slavi Pirla

Gattuso: Više sam puta ja udario Pirla nego Bud Spencer Terencea Hilla

"Kad sam vidio kako igra Pirlo, pitao sam se trebam li ja promijeniti profesiju", kaže Gattuso.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2017. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki Andrea Pirlo i rabijatni Gennaro Gattuso za vrijeme svojih karijera razvili su jednu neobičnu vrstu nogometnog partnerstva, neku vrstu odnosa u kojima je Pirlo bio baletan, a Gattuso neka vrst nogometnog Grunfa.

Ovih dana se Pirlo službeno oprostio od nogometa, a njegov bivši kolega iz redova milanskih Rossonerija i talijanske nacionalne vrste rado se i na originalan način sjeća zajedničkih nogometnih dana.

Njih su dvojica proveli deset zajedničkih godina na Giuseppe Meazza stadionu, osvojivši dvije Lige prvaka i dva naslova pobjednika Serie A.

Naravno, kao kruna svega je titula svjetskog prvaka u nogometu, koju su s Italijom osvojili 2006. godine.

Pirlo je odlučio oprostiti se od profesionalnog nogometa nakon dvije sezone u New Yorku, gdje je nastupao za MLS, a Gattuso se s ponosom sjeća kako je od njihovih najranijih dana znao da će Pirlo napraviti velike stvari u svojoj karijeri.

"Kad sam vidio kako igra Pirlo, pitao sam se trebam li ja promijeniti profesiju", kaže Gattuso.

"Počeli smo igrati za ekipu do 15 godina, a Pirlo je bio uistinu odličan graditelj igre. Bilo je uistinu zabavno igrati s Andreom, udario sam ga više puta nego što je Bud Spencer to učinio Terence Hillu", našalio se Gattuso.

Pirlo još ne odaje svoje planove po pitanju posla kojim će se baviti nakon profesionalne nogometne karijere, ali Gattuso drži kako je tu bezbroj opcija.

"Može što god želi, biti trener, sve mu je izvodivo, ima zdrav razum, vjerodostojnost i zna s ljudima", kaže Gattuso za Pirla.

Pirlo je iz Milana prešao u Juventus 2011. godine, nastavljajući osvajati prvenstva, a ukupno mu je to sa Starom damom četiri puta pošlo za nogom.

Kopirati
Drag cursor here to close