Legenda

Andrea Pirlo najavio kraj: ''Gotovo je, ne mogu više, ne mogu do 50. igrati''

U karijeri, koja je potrajala dvadeset i pet godina Pirlo je nastupao za Bresciju, Inter, Regginu, Juventus i New York City
Sport / Nogomet | 08. 10. 2017. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrea Pirlo, 38-godišnji bivši talijanski reprezentativac objavio je kako će završiti svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru nakon što mu u prosincu isteče aktuelni ugovor s New York City FC.

"Gotovo je, ne mogu više, ne mogu do 50. da igram. Jednostavno, tijelo ne sluša, česte su ozljede, imate problem, zbog toga ne mogu da igram kako sam navikao. Bio sam i kod Juventusovog doktora ljetos kada su bili na turneji, potvrdili su mi, ne mogu više da igram", rekao je Pirlo.

"Vrijeme je za mlađe, i sada više sjedim na klupi nego što igram. U Italiju se vraćam u prosincu, radit ću nešto drugo. Nisam razmišljao još. Da budem pomoćnik Conteu? Rano je reći, moram da razmislim. Čitava moja generacija je krenula trenerskim putem," dodao je Pirlo.

"Ne znam da li je bolje krenuti odmah od velikog kluba kao Inzaghi ili postepeno kao Nesta, u nogometu nije moguće ništa predvidjeti. Prvo ću da se odmorim, nakon četvrt vijeka malo da budem kod kuće, da održavam formu igrajući golf i tenis", kazao je Pirlo.

Pirlo, koji je u karijeri odigrao 116 puta u dresu Italije i pritom zabio 13 golova, ostati će najpoznatiji po svojih preko 300 nastupa u dresu Milana, gdje je proveo deset godina između 2001. i 2011.

U karijeri, koja je potrajala dvadeset i pet godina Pirlo je nastupao za Bresciju, Inter, Regginu, Juventus i New York City, u kojeg je prešao 2015. godine nakon što je s Juventusom propustio osvojiti naslov prvaka Europe, prenosi N1.

Pirlo je u karijeri osvojio šest naslova prvaka Italije (četiri u Juventusu, dva u Milanu), dva naslova prvaka Europe (oba s Milanom) te Svjetsko prvenstvo 2006. u dresu Italije. Uz to, osvojio je još niz različitih trofeja, a bio je proglašen i igračem godine po izboru FIFA-e 2007. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close