Ipak neće u Dinamo

Frigan prodan za 6 milijuna eura

Frigan je bio meta više klubova, a na kraju je Westerlo povisio početnih 4.5 milijuna na brojku koju su u Rijeci i tražili.
Sport / Nogomet | 20. 07. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matija Frigan neće karijeru nastaviti u Dinamu već u Belgiji odakle je Rijeka primila i prihvatila ponudu Westerloa. Mladi hrvatski reprezentativac danas bi trebao odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor, piše Index.hr.

Transfer je navodno vrijedan šest milijuna eura (pet i pol milijuna eura plus pola milijuna kroz potencijalne bonuse), odnosno točno koliko je Rijeka za njega i tražila. Dinamova ponuda iznosila je tri milijuna eura fiksno i bez bonusa.

Westerlo je dosad za nekog igrača najviše platio 1.3 milijuna eura

Frigan je bio meta više klubova, a na kraju je Westerlo povisio početnih 4.5 milijuna na brojku koju su u Rijeci i tražili. Isto toliko nudio je i klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a pet milijuna bila je vrijedna ponuda koju je Celta poslala u klub. Navodno su postojale i ponude iz MLS-a, kao i Sunderlanda i Coventryja.

Frigan je uvjerljivo najskuplji igrač u povijesti Westerloa. Samo jednog igrača je dosad taj belgijski klub platio više od milijun eura - Jordana Bosa je doveo iz Melbournea za 1.3 milijuna.

Bit će to i drugi najveći transfer u povijesti Rijeke. Jedini nogometaš za kojeg je Rijeka dobila više je Andrej Kramarić (2015. otišao u Leicester za 9 milijuna eura).

Frigan je bio Bišćanova želja

Frigan je bio velika želja Igora Bišćana, a Dinamo Friganova jer je želio karijeru nastaviti blizu obitelji. Eksplodirao je u prošloj sezoni pod vodstvom Sergeja Jakirovića te se istaknuo s 15 golova i tri asistencije u 31 utakmici za Rijeku. Tada je i Rijekin trener govorio o njegovom odlasku.

"Mislim da je samo stvar tehnike realizacije transfera jer ponuda već imamo dosta i bit će ih još. Predobro igra da bi to prošlo ispod radara. A mi već tražimo nova rješenja", rekao je Jakirović krajem prošle sezone.

Igor Bišćan ga je jako volio u mladoj reprezentaciji s kojom je Frigan nedavno bio na Europskom prvenstvu. Hrvatska, pa tako ni Frigan, nije zabila nijedan gol i bila je veliko razočaranje, ali je Frigan uz Baturinu bio njezin najbolji igrač.

Kopirati
Drag cursor here to close