Konferencijska liga

Francuzi savjetovali navijače da ne dolaze u Moldaviju: Sigurnosna situacija je u najmanju ruku nepovoljna

"Nica mora zauzeti odgovoran stav", navodi se u priopćenju kluba, opisujući sigurnosnu situaciju za navijače u Moldaviji kao "u najmanju ruku nepovoljnu".
Sport / Nogomet | 03. 03. 2023. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni klub Nica savjetovao je svoje navijače da idući tjedan ne putuju u Moldaviju na prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv Sheriffa, piše N1.

"Nica mora zauzeti odgovoran stav", navodi se u priopćenju kluba, opisujući sigurnosnu situaciju za navijače u Moldaviji kao "u najmanju ruku nepovoljnu".

Sheriff bi u četvrtak u Kišinjevu trebao biti domaćin prve utakmice osmine finala Konferencijske lige, tri tjedna nakon što je u prethodnoj rundi natjecanja dočekao beogradski Partizan pred praznim tribinama.

Moldavske vlasti su odlučile zatvoriti stadion za taj meč u strahu da bi utakmica u organizacije UEFA-e mogla da se iskoristi kao paravan za antivladinu akciju.

U antivladinim protestima u Kišinjevu ovaj tjedan sudjelovali su članovi političke partije koja podržava ruske interese. UEFA je priopćila da bi se utakmica Sheriff–Nica trebala odigrati sa navijačima na stadionu.

Nica je svojim navijačima prodavala ulaznice po cijeni od 30 eura nakon žrijeba prije nedjelju dana, a priopćila je da će vratiti novac ako se prva utakmica odloži ili igra na praznom stadionu.

Sheriff je sve utakmice u UEFA natjecanjima ove sezone igrao u Kišinjevu iz sigurnosnih razloga. Klub je iz grada Tiraspolja, koji je blizu granice sa Ukrajinom.

Moldavija nastoji izgraditi čvršće veze sa Europskom unijom otkako je počeo rat u Ukrajini prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close