Čavoglave mu došle glave?

Francuzi pitali Lovrenovog trenera za komentar na pozdrav "za dom spremni"

Ruski Soccer objavio je tekst naslovljen "Zenit se poslije skandala oslobodio Lovrena", koji govori da su u Rusiji bili jako dobro upoznati s Lovrenovim pjevanjem Thompsonovih pjesama.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Olympique Lyonnais / Dejan Lovren

Dejan Lovren se vratio u Lyon, a ruski Zenit zaradio je na hrvatskom reprezentativcu dva milijuna eura. Mnoge je iznenadio taj transfer jer je Lovren bio kapetan i vođa ruskog prvaka,

Ruski Soccer detaljnije se pozabavio ovim transferom. Naime, njihovi izvori tvrde da je Lovren potjeran iz Rusije zbog ustaških pozdrava, što se u toj zemlji smatra nedopustivim.

Objavili su tekst naslovljen "Zenit se poslije skandala oslobodio Lovrena", koji govori da su u Rusiji bili jako dobro upoznati s Lovrenovim pjevanjem Thompsonovih pjesama. VIDEO

Odlazak s političkim prizvukom?

U podnaslovu teksta piše "Odlazak s političkim prizvukom", a dalje se nastavlja cijelim objašnjenjem situacije:

"Ne postoji osoba u Europi koja ne razumije značenje geste ravno podignutom desnom rukom. Ljubitelji ovog pozdrava odnijeli su milijune života beba, žena i staraca. Akutna reakcija je ispisana krvlju. Marcelo Brozović i Dejan Lovren naljutili su Hrvate kada su podigli ruke na zabavi u Zagrebu. Uzvikivali su i ustaški slogan 'Za dom spremni'. Ovaj pozdrav je preživio desetljeća, a korišten je i tijekom rata i raspada Jugoslavije."

U tekstu se nadalje spominje da je Zenit Lovrenu uoči Svjetskog prvenstva najavio produljenje ugovora te da njegove godine nisu bile problem.

Spominje se i da su navijači Zenita razgovarali s Upravom nekoliko puta nakon što su izašle snimke na kojima Lovren i Brozović slave hrvatsku broncu u Velikoj Gorici. Originalni tekst ruskog portala OVDJE

Lovrenov novi trener: Lovren poštuje svoju domovinu

Lyonov trener Laurent Blanc na konferenciji za medije uoči utakmice s Metzom govorio je, jasno, o svojem najnovijem pojačanju – povratniku Dejanu Lovrenu.

Hrvatski reprezentativac s početkom tekuće godine poslije desetljeća se vratio u francuski klub, a tamošnji novinari upitali su ga za komentar Lovrenovog pjevanja Bojne Čavoglave i pozdrava "za dom spremni".

"To je nacionalistička pjesma koja slavi oslobođenje njegove zemlje. Komentar na to? To tražite od njega. Ovdje smo svi ugledni ljudi", započeo je Blanc.

"Ne gledam Lovrena kao čovjeka, nego kao sportaša, o tome sudite vi, ako mislite da morate. Ima mnogo sportskih tema o kojima bi puno radije razgovarao, zadržimo se na njima. Ne želim razgovarati o stvarima koje nemaju veze s nogometom. Lovren poštuje svoju obitelj, ženu, djecu, domovinu… Stoga, sretnete li ga, pitajte njega za komenta", podvukao je.

Kopirati
Drag cursor here to close