Ima samo 15 godina

Francesco Camarda, čudo od djeteta

Nakon što ga je trener juniora Ignazio Abate priključio svojoj ekipi, Camarda je postao najmlađi igrač u povijesti koji je postigao gol u sva tri natjecanja za igrače do 19 godina (Liga, Kup i Liga prvaka mladih).
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ima samo 15 godina, ali već igra za juniorsku ekipu. Zove se Francesco Camarda, član je Milana i prije nego što se priključio četiri godine starijim igračima, zabijao je u prosjeku 5.5 golova po utakmici. Nakon što ga je trener juniora Ignazio Abate priključio svojoj ekipi, Camarda je postao najmlađi igrač u povijesti koji je postigao gol u sva tri natjecanja za igrače do 19 godina (Liga, Kup i Liga prvaka mladih).

To postignuće kompletirao je hat-trickom u manje od pola sata protiv Virtus Entelle u talijanskom kupu za juniore. U debiju u Ligi prvaka mladih zabio je dva gola Newcastleu, a u talijanskoj omladinskoj ligi Primaveri postigao je šest golova u isto toliko odigranih utakmica. Vjeruje se da njegove brojke iz omladinskih kategorija nisu imali ni neki od najboljih strijelaca ikada.

S obzirom na to da nema profesionalni ugovor jer nema ni 16 godina, a za njega su navodno zainteresirani Manchester City i Borussia Dortmund, vodstvo Milana odlučno je da u ožujku 2024. godine kada Camarda napuni 16 godina što prije sa svojim čudom od djeteta potpiše profesionalni ugovor, ali dječak i njegova obitelj imat će mogućnost prihvatiti i neku drugu ponudu.

Camarda već igra za Italiju na omladinskom nivou i do sada je za mlade reprezentacije postigao 12 golova u 19 nastupa za Azzure.

Kopirati
Drag cursor here to close