Serie A

Lazio odgodio Napolijevu proslavu, Inter razbio Veronu

U susretu 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je u Rimu pobijedio Sassuolo sa 2-0 odgodivši Napolijevu proslavu prvaka.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2023. u 00:10 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lazio je pobjedom protiv Sassuola smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na 15 bodova i barem privremeno odgodio Napolijevu proslavu prvaka.

Međutim, Napolitancima u četvrtak treba samo bod na gostovanju kod Udinesea kako bi pet kola prije kraja prvenstva osigurali treći "scudetto" u povijesti kluba.

Lazio je poveo u 14. minuti golom Felipea Andersona, a pobjedu rimskog kluba osigurao je Toma Bašić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Domaćin je "ukrao" loptu na sredini terena, te jurnuo u kontru. Lopta je došla na lijevo krilo do Mattije Zaccagnija koji je vratio u sredinu do Bašića kojem nije bilo teško zabiti svoj prvijenac u Serie A u svom 50. nastupu. GOLOVI

Domaćin se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto preskočivši Juventus koji je u ranijem terminu pobijedio Lecce sa 2-1.

Leandro Paredes je u 15. minuti doveo torinsku "Staru damu" u vodstvo, izjednačio je Assan Ceesay iz kaznenog udarca u 37. minuti, no samo tri minute kasnije Dušan Vlahović je doveo Juve u novu prednost.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Inter je na gostovanju deklasirao Veronu sa 6-0 uz dva pogotka Edina Džeke (38, 61) i dvije asistencije Marcela Brozovića.

Hrvatski veznjak je asistirao Hakanu Calhanoglu u 37. minuti za 2-0, te Lautaru Martinezu u 55. minuti za 4-0.

Argentinski napadač je zabio i pogodak u sudačkoj nadoknadi, a strijelac jednog gola bio je Gaich (31-ag). GOLOVI

Za razliku od Intera koji je osvojio važne bodove u borbi za Ligu prvaka, Milan je kiksao odigravši na San Siru tek 1-1 protiv Cremonesea.

Gosti su poveli u 77. minuti golom Davida Okerekea koji je u kontri "polomio" Pierrea Kalulua i Malicka Thiawa, a potom lijepo svladao Mikea Maignana.

Domaćin je u posljednjim trenucima izjednačio golom Juniora Messiasa. GOLOVI

Atalanta je ranije u Bergamu porazila Speziju sa 3-2 ostavši u igri za plasman u Ligu prvaka.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Emmanuela Gyasija, no Atalanta je uzvratila s tri gola u nizu, a strijelci su bili Marten de Roon (32), Davide Zappacosta (48) i Luis Muriel (54). Mehdi Bourabia je u 64. minuti smanjio na 3-2 vrativši nadu gostima, no rezultat se više nije mijenjao.

Torino je na gostovanju pobijedio Sampdoriju sa 2-0 golovima Alessandra Buongiorna u 31. minuti, te Pietra Pellegrija u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. GOLOVI

Salernitana i Fiorentina su odigrali sjajnu utakmicu koja je završila 3-3.

Junak susreta bio je Boulaye Dia koji je zabio sva tri gola za domaći sastav (10, 59, 81-11m), a za prvi pogodak asistirao mu je Domagoj Bradarić.

Za goste su zabili Nicolas Gonzalez (36), Jonathan Ikone (71) i Cristiano Biraghi (84).

Kopirati
Drag cursor here to close