Susret protiv Legije

FOTO |Bakljada na samom početku utakmice - Ultrasi ne mare za kazne

Ultrasi su na ovaj način htjeli pružiti podršku Plemićima, ne mareći za kazne koje će, izvjesno je, uskoro stići na adresu Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2023. u 21:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijačka skupina Ultrasi priredila je na stadionu Zrinjskog bakljadu za na samom početki utakmice između Zrinjskog i Legije.

Ultrasi su na ovaj način htjeli pružiti podršku Plemićima, ne mareći za kazne koje će, izvjesno je, uskoro stići na adresu Zrinjskog.

Podsjetimo kako je Nogometni savez Bosne i Hercegovine prije par dana dobio ogromnu novčanu kaznu zbog navijačkih nereda na utakmicama kvalifikacija za EURO 2024 u Liechtensteinu i Zenici.

Zbog navijačkih nereda tijekom meča Liechtenstein – BiH u Vaduzu, kada su navijači Zmajeva dva puta su prekidali meč ubacivanjem baklji na terene te poruku “Savez napolje”, Nogometni savez BiH mora platiti 20.000 eura kazne.

Uz to, bh. navijači neće moći nazočiti narednoj gostujućoj utakmici Bosne i Hercegovine, jer će biti onemogućena prodaja ulaznica gostima.

Još jednu kaznu NS BiH dobio je i zbog utakmice BiH – Portugal u Zenici. Savez BiH mora platiti kaznu i za tu utakmicu 20.000 eura i kapacitet stadiona će biti djelimično zatvoren za narednu domaću utakmicu reprezentacije BiH.

Delegacija BiH mora dostaviti UEFA-i kojih 3.000 sjedećih mjesta i u kojem sektoru će biti zatvoreni u sljedećoj utakmici. Prije utakmice obavijestiti UEFA-u o sektorima koji će biti zatvoreni, a koji moraju imati najmanje 3.000 mjesta.

No, to nije sve. Nogometni savez BiH mora platiti još 12.000 eura zbog blokiranja javnih prolaza na stadionu Bilino Polje, ali i 10.000 eura zbog bacanja predmeta na teren i 4.000 zbog utrčavanja navijača na teren protiv Portugala.

Kopirati
Drag cursor here to close