Austrijski izbornik pred sutrašnji dvoboj

Foda: Očekujem neizvjesnu utakmicu kao u Zenici

Očekujem opet neizvjesnu utakmicu kao što je bila ona u Zenici i opet sitnice mogu presuditi. Mi moramo imati posjed lopte, moramo igrati svoju igru", naglasio je na presici Franco Foda.
Sport / Nogomet | 14. 11. 2018. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon neuspjeha u posljednjem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Austrijanci su odlučili na mjesto izbornika postaviti Franca Fodu koji je odmah na startu u prvoj utakmici sredio Urugvaj 2:1.

Sa Fodom je reprezentacija uhvatila pravi ritam, ušla u pozitivnu seriju. Kroz prijateljske utakmice Austrijanci su pobjeđivali Sloveniju, Rusiju, Luksemburg, Njemačku, prije nego što su poraženi od Brazila. A onda su opet utonuli u uobičajeni ritam.

Poslije Brazila od naredne četiri utakmice izgubili dvije. Jednu u Zenici u Ligi nacija, te posljednju prijateljsku u Herningu od Danske, dok su na domaćem terenu nadigrali Švedsku i uz dosta sreće pobijedili Sjevernu Irsku. Na ruku Austrijancima ide činjenica da su odigrali jednu utakmicu u Ligi nacija, mogu biti prvi u grupi, ali i ispasti u C diviziju. U prijevodu, Austrijanci su pod pritiskom.

"Mi jesmo pod pritiskom, ali ja sam se navikao na to. Za nas je najbitnije da imamo sve u svojim rukama. Za nas je najvažnija utakmica protiv BiH, ako tu ostvarimo dobar rezultat onda imamo susret u Belfastu i možemo puno napraviti. O drugim scenarijima ne želim pričati. Možemo biti prvi ali i zadnji. Bitno je da pobijedimo BiH i moramo učiniti sve da to i napravimo. Cijela ekipa je maksimalno fokusirana na utakmicu, BiH ima devet bodova i dovoljan im je i remi. Mi trebamo pobjedu, moramo i želimo da pobijedimo. Očekujem opet neizvjesnu utakmicu kao što je bila ona u Zenici i opet sitnice mogu presuditi. Mi moramo imati posjed lopte, moramo igrati svoju igru", naglasio je na presici Franco Foda.

Kopirati
Drag cursor here to close