Iskusna brazilska ekipa

Fluminense očekivano u finalu

Na kraju ipak u posljednjih dvadeset minuta pada odluka. Arias je ipak pogodio s bijele točke za 1:0, dok je konačan rezultat postavio John Kennedy.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2023. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je sa scene nestao Interkontinentalni kup, samo su tri kluba iz Brazila osvajala Svjetsko klupsko prvenstvo. Corinthians dva puta, São Paulo i Internacional po jednom. Posljednji put je slavio Corinthians 2012. godine.

Nakon toga je krenula dominacija klubova iz Europe. Bolje rečeno četiri kluba. Pet puta je naslov pripao Real Madrida, Bayern je slavio dva puta, Liverpool i Chelsea jednom. Za sada je sigurno kako će u finalu ove godine igrati Fluminense, osvajač Copa Libertadores.

Klub koji zvanično ima najviše trofeja na planeti, Al Ahly je prije tri dana razbio Al-Ittihad, ali danas nije mogao iznenaditi Fluminense. Vrlo iskusnu ekipu gledajući imena igrača koji su već nastupali na ovom turniru. Marcelo će u finalu loviti svoj peti trofej, četiri je uzeo s Real Madridom. Felipe Melo je igrao s Palmeirasom, German Cano kao igrač Pachuce, te Ganso kojeg pamtimo kao igrača Santosa.

Prvo poluvrijeme polufinalnog susreta je obilježio Jhon Arias koji dva puta gađa stativu, dok igrači Al Ahlyja traže priliku iz kontri. Na kraju ipak u posljednjih dvadeset minuta pada odluka. Arias je ipak pogodio s bijele točke za 1:0, dok je konačan rezultat postavio John Kennedy

Video: Fluminense - Al Ahly 

Sutra u polufinalu igraju Manchester City i Urawa. Ako se ne dogodi neko veliko iznenađenje, imamo poslasticu za kraj sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close