Prioriteti

Nije samo Bale: Koji su nogometaši preferirali reprezentaciju u odnosu na klub?

To što Bale daje prioritet svojoj državi nad klubom u kojem je jedan od najbolje plaćenih igrača, nije nova pojava, jer je bilo drugih igrača koji su optuživani za istu stvar.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2019. u 11:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gareth Bale suočio se s gnjevom navijača Real Madrida zbog najnovije međunarodne nogometne stanke, a sve je eskaliralo nakon što su on i njegovi suigrači iz reprezentacije podigli zastavu na kojoj je pisalo „Wales. Golf. Madrid. Tim redoslijedom".

Zapravo je to referenca na nedavne komentare Peđe Mijatovića o tome kako je vidljivo koje prioritete ima Gareth Bale. Mijatović je sarkastično kazao kako Baleu nije samo Wales ispred Reala, nego čak i igranje golfa radi rekreacije.

To što Bale daje prioritet svojoj državi nad klubom u kojem je jedan od najbolje plaćenih igrača, nije nova pojava, jer je bilo drugih igrača koji su optuživani za istu stvar.

Tako je Luis Suarez (Urugvaj / Barcelona) donio odluku da ode pod nož čim je Liverpool eliminirao Barcu iz Lige prvaka, a to se nije dopalo navijačima Katalonaca. Mnogi su shvatili da je Luis Suarez imao prioritet igrati na ljeto Copa Americu, umjesto da bude prisutan u finalu Copa del Reyja protiv Valencije, koje je Barcelona izgubila.

Međutim, Suarez je izašao u javnost braniti svoj gledište.

Suarez se branio kako je njegova ozljeda, koja se pogoršala u polufinalu Lige prvaka, morala biti sanirana operativnim zahvatom, te kako to nema nikakve veze s predstojećim kontinentalnim prvenstvom Južne Amerike. Redoslijed utakmica koje će morati propustiti, odnosno onih koje će moći igrati, stoga nije ovisio o njegovoj volji, kazao je Urugvajac.

Karijera Kake (Brazil / Real Madrid), dobitnika Ballon d'Ora 2007. godine, dovedena je u "ozbiljnu opasnost" nakon što je s rizikom igrao na Svjetskom prvenstvu 2010. godine s Brazilom.

"Počeo je igrati s nelagodom i završio uz neizdrživu bol", otkrio je za list MARCA dr. Marc Martens.

Napuknuće njegovog meniska, koje je zahvatilo njegovu hrskavicu, dovela je do toga da je Kaka morao pauzirati do četiri mjeseca, a to je dovelo i do mnogo polemike oko Real Madrida i Brazila.

"Nije se podvrgnuo injekciji kako bi osposobio svoje koljeno za igranje ", rekao je Jose Luiz Runco, brazilski liječnik.

Bilo je onih koji su čak optuživali Kaku da je prikrivao svoju ozljedu, jer je čim je završio Mundijal, otišao na odmor i tek mjesec dana kasnije, kad se vratio u Real Madrid zbog predsezone, rekao je liječničkom timu da osjeća problem.

Angel Di Maria (Argentina / Real Madrid) je neposredno prije Svjetskog prvenstva 2014. ignorirao upozorenja Real Madrida i odigrao sve ključne utakmice za Argentinu, sve dok mu ozljeda nije ugrozila nastup u finalu.

Di Maria je pretrpio ozljedu bedra u četvrtfinalu protiv Belgije, što ga je dovelo do toga da mora učiniti sve kako bi se na vrijeme oporavio, iako ga je Real Madrid obavještavao o riziku kojeg time preuzima.

Di Maria je za "Players' Tribune" ispričao kako mu je na dan finalne utakmice Svjetskog prvenstva (protiv Njemačke) uručeno pismo od uprave Reala u kojem ga opominju kako ne bi trebao igrati ozlijeđen.

"Odmah sam znao što se događa. Svi su čuli glasine da Real Madrid želi potpisati Jamesa Rodrígueza nakon Svjetskog prvenstva, a znao sam da će mene prodati i napravite mjesta za njega. Dakle, nisu željeli da im imovina bude oštećena. Bilo je tako jednostavno. To je posao u nogometu koji ljudi ne vide uvijek. Rekao sam Danijelu da mi pošalje pismo. Nisam ga ni otvorio. Samo sam ga pocijepao na komade i rekao: 'Baci ga. Ovdje odlučujem ja", rekao je tadašnji igrač Real Madrida.

Samuel Umtiti (Francuska/Barcelona), srednji branič Katalonaca, otišao je na Svjetsko prvenstvo 2018. s određenom nelagodom i on to i sada plaća.

"Morao sam forsirati koljeno tijekom Svjetskog prvenstva, ali sada sam svjetski prvak", priznao je Samuel Umtiti.

"U životu moraš donositi neke odluke. Ne žalim zbog toga".

Od tada je Umtiti izgubio status startera i bio je izvan pogona ukupno 181 dan. Kratkoročno je razmišljao, stavljajući Francusku na prvo mjesto, ali sada ispašta.

Ovome treba dodati i probleme koje je Luka Modrić gotovo redovito donosio u Madrid vraćajući se s utakmica hrvatske reprezentacije, što je vodstvo Kraljevskog kluba dovodilo do usijanja.

Modrić je uvijek izjavljivao kako se on ne štedi ni na jednoj utakmici te kako će dati podjednako sve od sebe i za svoj klub i za reprezentaciju, ukoliko je u tom trenutku potpuno fit.

Zbog takvog odnosa prema igri, kapetan Vatrenih visoko je cijenjen u nogometnoj javnosti, jer nikad ne kalkulira i podjednako je spreman uklizavati i na prijateljskoj utakmici, kao i u finalu Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close