''Rat'' se nastavlja

FK Velež: Hasić će tužiti Nogometni savez BiH i tražiti sedmocifreni iznos

''Prouzrokovana je enormna šteta i Hasiću i FK Velež, pa ćemo, u svrhu odštete, blagovremeno uputiti tužbu protiv Saveza i svih odgovornih lica na civilni Sud, i to za sedmocifreni iznos'', navode iz Veleža.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2022. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz FK Velež danas su se ponovno oglasili povodom odluke međunarodnog Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) koja je prekjučer stigla na adrese pravnih zastupnika mostarskog kluba, Šemsudina Hasića i Nogometnog saveza BiH.

Odluka je izazvala određene nedoumice u javnosti, naročito nakon prvih reakcija od NS BiH i Veleža.

Međutim, iz Veležovog eksternog tima su osjetili potrebu za dodatna pojašnjenja nakon istupa ljudi iz Nogometnog saveza BiH.

"Opet smo jučer mogli pročitati nevjerojatne nove neistinite navode od predstavnika NS BiH. Ipak, o tome ćemo detaljnije nekom drugom prilikom, izričito u cilju razotkrivanja ponovnog pokušaja obmane nogometne javnosti u BiH", poručili su iz eksternog tima za Veležovu službenu stranicu pa dodali:

"No, da ponovo, argumentovano i u skladu sa odlukom CAS-a od 15.11.2022. godine, istu pokušamo dodatno pojednostaviti za javnost: Odlukom od prekjučer, CAS je promijenio izvornu odluku Apelacijskog povjerenstva, te, u skladu sa svojim nadležnostima, suspenziju Šemsudina Hasića 'zamijenio' novčanom kaznom od 2.000 KM, budući da se radilo o odgovornom licu u klubu.

Znači, jednostavnije rečeno, zaprimljenom odlukom od prekjučer, suspenzija Šemsudina Hasića 'nikad nije ni postojala', već samo i izričito novčana kazna od 2.000 KM, onako kako ga je, prema odluci CAS-a, samo Apelacijsko povjerenstvo trebalo kazniti za navodni prekršaj člana 59. stav 1, a ne za neke instruirane teške prekršaje, na način kako su to pokušali prezentirati zastupnik Saveza i Savez svojim krajnje upitnim dokazima na samim ročištima u svibnju i listopadu ove godine!

Usput, prekršaj po članu 59. stav 1 uopće nije kvalificiran kao teži prekršaj, a u prilog našoj tvrdnji ide i sam Disciplinski pravilnik, odnosno isti onaj pravilnik kojeg je Arbitražno povjerenstvo zloupotrijebilo. Time je prouzrokovana enormna šteta i Hasiću i FK Velež, pa ćemo, u svrhu odštete, blagovremeno uputiti tužbu protiv Saveza i svih odgovornih lica na civilni Sud, i to za sedmocifreni iznos, kako bismo dobili naknadu za pretrpljenu štetu prouzrokovanu tendecioznim i pogrešnim odlukama Arbitražnog povjerenstva u pogledu suspenzije Šemsudina Hasića."

Točkom 6. Odluke CAS-a, regulisani su troškovi takse ili postupka Hasića protiv NS BIH pred ovom arbitražom. Prema odluci, troškovi postupka u slučaju Hasić protiv NS BiH iznosili su ukupno 13.000 švicarskih franaka, a koje je Hasić, u skladu s pravilima arbitraže pri CAS-u, avansno uplatio.

Službeno je presuđeno i da je Savez, zbog donošenja pogrešne odluke Arbitražnog povjerenstva u vidu suspenzije Hasića, po odluci CAS-a dužan platiti 75 posto troškova arbitražne takse, odnosno 9.750 CHF kao i 1000 CHF kao dodatnu naknadu troškova povezanih s vođenjem arbitražnog procesa pri CAS-u (točka 9.).

Na kraju, eksterni tim se zahvalio Hasiću na avansnom pokriću svih troškova oba procesa vođena pred CAS-om, u ukupnom iznosu od 26.000 švicarskih franaka (odnosno 13.000 CHF po procesu), javlja Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close