Izvanredna Skupština

FK Sarajevo ima novog predsjednika; Tko je Ismir Mirvić

Ismir Mirvić novi predsjednik FK Sarajevo
Sport / Nogomet | 19. 09. 2021. u 16:27 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama hotela ”Ibis” u Sarajevu danas je održana izvanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je izvršen ”prenos glasačkih uloga na Ismira Mirvića i Vincenta Tana”, priopćeno je iz FK Sarajevo.

”Kao druga točka Dnevnog reda bilo je definiranje novog Upravnog odbora, kojeg će činiti Ismir Mirvić kao predsjednik, te Hajrudin Kapetanović i Jasmina Suljović”, priopćili su iz FK Sarajevo, dodavši:

”Imenovan je i novi Nadzorni odbor kojeg će činiti Jalil Rasheed kao predsjednik, te Merisa Peco-Čukurija i Adrian Cottman”.

Tko je Ismir Mirvić

Ismir Mirvić i Vincent Tan upoznali su se 2014. godine i skupa su radili na projektima vezanim za klub Los Angeles FC, koji se natječe u američkoj MLS ligi.

U vrijeme formiranja ovog kluba, Mirvić je sudjelovao u uspostavljanju njegovih temelja i strategije, a jedan od osnivača kluba je i njegov poslovni partner u projektima Co-Defend i Co-Protect.

Mirvić je idejni tvorac i vlasnik ovih kompanija, koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinske i zaštitne opreme, sa posebnim naglaskom na sportaše.

Ova kompanija doživjela je veliku ekspanziju u vrijeme pandemije koronavirusa, te ima potpisane sporazume o suradnji sa najvećim američkim sportskim ligama, poput MLS, NBA i MLB liga, piše Oslobođenje

Kopirati
Drag cursor here to close