Spin ili iskrena briga

Finci se boje rata, igrali bi s BiH na neutralnom terenu

Bosna i Hercegovina i Finska u subotu igraju jako važnu utakmicu koja će približiti ili udaljiti od Svjetskog prvenstva jednu od ekipa.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2021. u 14:31 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH i Finska trebali bi u subotu u 15 sati igrati u Zenici utakmicu koja je jako važna za obje momčadi, jer će pobjednik doći bliže Svjetskom prvenstvu, a poraženi gubi praktično svaku šansu.

Iz Finske uoči te utakmice dolaze informacije da se ozbiljno razmišlja da se od Uefe zatraži odigravanje na neutralnom terenu. Naime, stalno spominjanje novog rata i "zveckanje oružjem", prije svih od političara, došli su i do njih, pa zbog "zaoštrene situacije u BiH", izražavaju bojazan može li se ova utakmica odigrati u Zenici.

"UEFA sigurno prati situaciju pozorno. Ako stanje postane takvo da ne bude sigurno igrati u Zenici, onda vjerujem da će UEFA poduzeti neke mjere", rekao je predsjednik Finskog saveza Ari Lahti za finski državni radio Yle

"Teško je ocijeniti situaciju ovako iz Finske, ovisimo o informacijama iz Uefe. Europska federacija sigurno prati situaciju pozorno i sigurno da će prebaciti utakmicu na neutralni teren ako to situacija bude zahtijevala. Ako do nas dođu neke zabrinjavajuće vijesti, sigurno da ćemo na svoju inicijativu kontaktirati Uefu", dodao je Lahti.

Jedino je u svemu nejasno koliko je iskrena zabrinutost kod Finaca, a koliko se radi o pokušaju spina, jer zadnji put kada je Finska gostovala u BiH izgubila je s 4:1.

Kopirati
Drag cursor here to close