29. svibnja

Finale Lige prvaka u Istanbulu unatoč novom zatvaranju u Turskoj

Prema francuskom RMC Sportu kao i britanskom Daily Mailu, UEFA je čak razmatrala mogućnost da preseli finale negdje drugdje zbog zdravstvenih razloga.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je potvrdila u petak da računa da će se finale Lige prvaka 29. svibnja igrati u Istanbulu unatoč tome što je pandemija Covida-19 u Turskoj uzrokovala treće zatvaranje koje je na snazi od četvrtka.

Prema francuskom RMC Sportu kao i britanskom Daily Mailu, UEFA je čak razmatrala mogućnost da preseli finale negdje drugdje zbog zdravstvenih razloga.

''Finale će se igrati u Istanbulu 29. svibnja, ali uz ograničeni broj gledatelja. Dobili smo uvjerenje da je zatvaranje u Turskoj privremeno, do 17. svibnja i da neće utjecati na utakmicu'', objavila je UEFA.

''UEFA će nastaviti surađivati s Turskim nogometnim savezom, lokalnim i nacionalnim vlastima kako bi organizirala utakmicu u sigurnim uvjetima'', dodaje europska nogometna federacija, napominjući kako će informacije o kapacitetu stadiona biti objavljene kasnije.

S najvećim brojem zaraženih u Europi Turska je u četvrtak navečer ušla u novi lockdown sa zatvaranjem svih tvrtki koje nisu neophodne za život i s ograničavanjem kretanja između regija.

Finale Lige prvaka, koje bi se trebalo igrati na stadionu Atatürk, i prošle se godine trebalo održati u Istanbulu, ali je zbog pandemije UEFA promijenila planove i organizirala "Final 8" u Lisabonu u kolovozu.

U finalu će se susresti pobjednici ogleda Real Madrid -Chelsea (1-1) i PSG - Manchester City (1-2), prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close