FIFA

Zarada Mundijala za žene mnogo manja nego za muškarce

Infantino je rekao i da odbacuje prijedloge da se nagradni fond za žene izjednači sa onim na Svjetskom prvenstvu za muškarce.
Sport / Nogomet | 19. 08. 2023. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u ženskom nogometu ostvaren prihod veći od 570 milijuna dolara, prenosi N1 pozivajući se na Nova.rs.

Infantino je rekao i da odbacuje prijedloge da se nagradni fond izjednači sa onim na Svjetskom prvenstvu za muškarce.

''Više od pola milijarde. Nema puno natjecanja, čak ni u muškom nogometu, koja bilježe više od pola milijarde'', rekao je Infantino.

Prvi čovjek FIFA-e je dodao da zahtjevi za jednakim novčanim nagradama ''neće ništa riješiti''.

Nagradni fond za žensko nogometno Svjetsko prvenstvo iznosi 110 milijuna dolara, dok su nagrade za nogometaše 440 milijuna dolara.

Prvi čovjek svjetske nogometne organizacije pozvao je televizijske kuće i sponzore da ''plate poštenu cijenu'' za ženski nogomet – ''u svim zemljama, u svim ligama i za sva natjecanja''.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u ženskom nogometu održava se u Australiji i na Novom Zelandu. U subotu se u Brizbejnu u borbi za treće mjesto sastaju Švedska i Australija (10.00), dok se finale između Španjolske i Engleske igra u nedjelju u Sidneju od 12.00.

Kopirati
Drag cursor here to close